Megjelent az új openSUSE 11.2

2009. november 13.
2.1211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A SUSE fejlesztőcsapata a napokban bejelentette, hogy tizenegy hónapos fejlesztésük eredményeként megszületett a hatalmas népszerűségnek örvendő openSUSE Linux legújabb 11.2-es kiadása.

Az újonnan beharangozott operációs rendszer a korábbi változatokhoz hasonlóan több száz hibajavítás, finomítás és újítás eredményeként nyerte el végleges formáját. Az új openSUSE 11.2 telepítő DVD-je mellett már megjelent a Live KDE4 és Live GNOME CD-s változata is.

Az openSUSE 11.2 a 2.6.31.5-ös verziószámú Linux kernel köré épül, és már tartalmazza az X.Org 7.4-et, az X.Org server 1.6.5-öt, valamint a KDE 4.3.1 és GNOME 2.28.0 asztali környezeteket is. Az újdonság kínálatából természetesen nem hiányzik a legújabb generációs EXT4 fájlrendszer támogatása sem, ami bizonyos lemezműveleteknél gyorsabb és folyamatosabb fájlkezelést képes biztosítani a felhasználók számára, mint elődei. Az openSUSE telepítője már automatikusan létrehozza a "/home" partíciót, így a felhasználó adatai nagyobb biztonságban vannak rendszer telepítés és frissítés esetén. A netbook tulajdonosoknak jó hír lehet, hogy az új operációs rendszer már KDE4 és GNOME kezelőfelület alól is támogatja az USB-s telepítő létrehozását. A rendszer már el van látva a Gwibber (GNOME felület használatakor) és a Choqok (KDE4 alatt) alkalmazásokkal is, amiknek a segítségével a felhasználó közvetlenül érheti el a népszerű közösségi hálózatokat, mint például a Twitter és a Facebook. Az operációs rendszer természetesen már tartalmazza az eddig megszokott alkalmazások legújabb kiadásait is. Az openSUSE legújabb 11.2-es kiadása már letölthető a cég honlapjáról.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Neo1989 profiljamarco profiljamarco profiljaBotyi profilja