Készül a Zotac 2GB-os GTX 460-as videokártyája

2010. augusztus 04.
1.7971
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint az nVidia GeForce grafikus gyorsítókra specializálódott Zotac hamarosan újabb taggal fogja kibővíteni a videokártyáinak termékpalettáját.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság az nVidia legfiatalabb GeForce GTX 460-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Zotac GeForce GTX 460 2GB típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új gyorsító hűtéséről az Arctic Cooling műhelyéből kikerült, nagy teljesítményű Accelero Twin Turbo Pro hűtőrendszer gondoskodik.

A gyártó által alkalmazott hűtőrendszer két darab 92 milliméteres ventilátorral, valamint négy darab rézből készített hővezető csővel rendelkezik. Az új Zotac GeForce GTX 460 2GB a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, 336 darab CUDA maggal és 56 darab textúrázó egységgel épített GF104-es Fermi grafikus feldolgozóval van felvértezve, és ahogy arról már a modellszáma is árulkodik, a kártya különlegessége, hogy a 256bit-es memóriarendszere már 2048MB GDDR5 VRAM-al büszkélkedhet. A videokártya órajeleiről egyelőre sajnos nem érkezett információ, de egyes források szerint már gyárilag megemelt teljesítménnyel fog a boltok polcaira kerülni.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a kétutas grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. A GeForce GTX 400-as sorozat többi tagjához hasonlóan természetesen már az új gyorsítókártya is rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, amiket az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája egészít ki. Az új Zotac GeForce GTX 460 2GB várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nincs információ.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja