Jövőre piacra kerülhetnek az első GDDR6-os grafikus kártyák

2017. február 05.
3.9451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A grafikus kártyák piacán általában nem a partnergyártók, hanem két óriás határozza meg a trendet és az erőviszonyokat, hiszen a partnerek viszonylag szűk keretek között mozoghatnak.

Ha megnézünk egy-egy "átdolgozott" modellt, akkor elsőként a saját hűtési megoldás és a gyáritól magasabb órajelek tűnhetnek fel. A memóriáknál azonban a legtöbbször annyit kell írnunk, hogy ahhoz bizony nem nyúltak.

Ez egyébkén nem nagy probléma, hiszen manapság a GDDR5 és a GDDR5X is jól teljesít, a HBM szabvány pedig feljövőben van. Jövőre azonban újabb technológiát kapunk, hiszen 2018-ban érkezhet a GDDR6, mely a jó néhány éve piacon lévő GDDR5-nél sokkal gyorsabb, a GDDR5X-nél pedig ugyan nem sokkal, de így is látványos javulást mutathat majd.

Persze az első néhány év vélhetően egy átmeneti szakasz lesz, hiszen a GDDR5-öt nem fogják csak úgy megszüntetni, de legalább az alsóbb szegmensben is komolyabb memóriákat kapnak majd a kártyák.
3 hozzászólás

totyak

7 éve, 10 hónapja és 2 napja

Olvastam már a HBM-ről, meg a GDDR5X-ről is, de igazából egyikről sem tudom, hogy mi fán terem. Egyértelműen a GDDR5 a legelterjedtebb, én is azt ismerem.

válasz erre

WarriorAutobot

7 éve, 10 hónapja és 3 napja

Mindig kell a fejlődés hisz akkor hogyan lehet rávenni a felhasználót hogy cserélje a cuccát. röhögő smiley

válasz erre

miertkellettaregbevezetes

7 éve, 10 hónapja és 3 napja

Ezekszerint a HBM nem hozta el amit behájpoltak neki....

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Neo1989 profiljamarco profiljamarco profilja