Hamarosan érkeznek az XFX új HD 5670-es videokártyái

2010. január 16.
1.9381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a kiváló grafikus gyorsítóiról ismert XFXforce a napokban bejelentette, hogy nem kevesebb, mint hat újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

Ahogy az már sejthető, a frissen beharangozott gyorsítók az Advanced Micro Devices legfrissebb ATI Radeon HD 5670-es modelljére épülnek, a boltok polcain pedig XFX Radeon HD 5670 típusjelzéssel fognak megjelenni. Az újdonságok közül három 512MB, három pedig 1024MB videomemóriával van építve, további különbségekre a gyártó közleménye nem derített fényt.

A gyorsítók hűtéséről az AMD referencia modelljénél már megismert, egyetlen kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik. Az XFX Radeon HD 5670-es videokártyák órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, vagyis a 400 darab stream processzorral épített, 40nm-es Redwood grafikus feldolgozó sebességét 775MHz-re hangolták be, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1000MHz-es frekvencián üzemel (4000MHz-es effektív teljesítmény). Mindegyik változat hátlapi paneljén egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kapott helyet, de a nyomtatott áramkörökről persze nem hiányzik a már jól ismert ATI CrossFireX csatolófelület sem, így kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A grafikus gyorsítók rendelkeznek teljes körű DirectX 11 támogatással, de a felszereltségükben természetesen megtalálható még az ATI Stream, a Unified Video Decoder 2 (UVD 2), az Accelerated Video Transcoding, valamint a legújabb Eyefinity technológia is. Az új XFX Radeon HD 5670-es kártyák várhatóan az elkövetkező hetekben fognak felbukkanni az üzletek kínálatában 100$ körüli áron.
3 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Alap kiépítésű kártya, még plusz tápot sem igényel. Ahhoz képest hogy mekkora erővel bír. A már jól megszokott art jelen van a hűtésen, szép lett. Kár am inőségért, az XFX-et sokan szidják wtf smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 5 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

15 éve, 5 hónapja és 26 napja

Ez brutális. Csak én látom úgy van télleg nagy ez a videókártya?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja