Hamarosan érkezik a Samsung új NB30 Pro netbookja

2010. május 28.
1.9341
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Samsung a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a netbookjainak termékpalettáját.

A frissen beharangozott ultrahordozható valójában nem egy új fejlesztés eredményeként született meg, hanem a gyártó korábbi NB30-as modelljének a kis mértékben módosított változata, és a boltok polcain pedig Samsung NB30 Pro típusjelzéssel fog megjelenni. A korábbi változattal összehasonlítva az újdonság már dupla mennyiségű rendszermemóriával lett ellátva, a háttértárolóján pedig a Microsoft előtelepített Windows 7 Professional operációs rendszere kapott helyet.

Az előbb említett változtatásokon kívül a noteszgép további paraméterein a Samsung nem változtatott, vagyis az továbbra is mindössze 264 X 187,9 X 26,6 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,26 kilogrammos súly párosul. A gép egy 10,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik, de a keretéből természetesen nem hiányzik a már jól megszokott webkamera 0,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. A Samsung NB30 Pro az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van felvértezve, ami mellé egy 2GB RAM-al feltöltött DDR2-es memóriarendszert társítottak a mérnökök. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus processzor felel, az adatok tárolásáról pedig egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik.

A netbook hálózati rendszerét egy 10/100-as Ethernet vezérlő, és egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul alkotja. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, egy D-Sub VGA, három darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. A gépet a fent említett Microsoft Windows 7 Professional operációs rendszerrel, és egy hatcellás akkumulátorral szállítja a cég, ami a hivatalos adatok szerint nem kevesebb, mint 6,5 óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Samsung NB30 Pro várhatóan már a elkövetkező napokban megérkezik a külföldi üzletek polcaira, árcéduláján pedig 519$ körüli összeg fog szerepelni.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja