Hamarosan érkezik az Intel két új X58-as alaplapja

2011. január 01.
4.0511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Intel legutoljára 2008 novemberében jelentkezett csúcskategóriás LGA1366-os alaplappal, azonban az elmúlt napokban két újabb X58-as chipkészletű (X58 Rev.

13), az Intel Core i7-es központi feldolgozókhoz tervezett termékét állította reflektorfénybe. A frissen beharangozott újdonságok a gyártó Extreme szériájának legfiatalabb tagjai, az üzletek kínálatában pedig Intel DX58SO2 SmackOver II, valamint Intel DX58OG típusjelzéssel fognak felbukkanni.

A két modell azonos nyomtatott áramkörre épül, azonban az Intel DX58SO2 SmackOver II felszereltsége gazdagabb, mint az Intel DX58OG jelzést viselő társáé. A különféle meghajtóknak mindkét alaplap esetében hat darab SATA II, és két darab SATA 3.0 port biztosít csatlakozási lehetőséget, a rendszermemóriát pedig hat darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni.

Az Intel DX58SO2 SmackOver II a videokártyák fogadásához három darab 16X-os PCI Express 2.0-ás foglalattal van felvértezve, így igény esetén könnyedén kiépíthető a többkártyás ATI CrossFireX és az nVidia SLI grafikus konfiguráció is (a konfiguráció lehet 16X/16X/NA vagy 16X/16X/8X). A további bővítőkártyák részére két darab 1X-es PCI Express és egy hagyományos PCI slot áll rendelkezésre. A felszereltségből természetesen nem hiányzik a dupla Gigabit Ethernet vezérlő, a 7.1-es HD audiorendszer, valamint két darab eSATA és szintén két darab legújabb generációs USB 3.0 csatlakozó sem.

Az Intel DX58OG esetében már csak a kétkártyás grafikus rendszer kiépítése lehetséges, ugyanis a 16X-os PCI Express foglalatok száma kettőre csökkent, a további bővítőkártyáknak pedig három darab 1X-es PCI Express, valamint egy hagyományos PCI slot van jelen. Az alaplap egy Gigabit Ethernet kontrollerrel, hangkártyából pedig egy 5.1-es HD rendszerrel van felszerelve, eSATA port viszont nem áll rendelkezésre.

Az új Intel DX58SO2 SmackOver II és Intel DX58OG előre láthatóan 2011 januárjában fog megjelenni a boltok polcain, az áraikról viszont egyelőre sajnos semmilyen információ nem érkezett.


Hamarosan érkezik az Intel két új X58-as alaplapja - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

7 éve, 7 hónapja és 9 napja

Inteles cuccokban kevésbé vagyok otthon, de azért azt tudom, hogy ez egy jó kis lap.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljarDAVE profiljagery1113 profiljaTotosama profiljaManiac profilja