Hamarosan érkezik az Asus új U41-es noteszgépe

2010. november 28.
2.1851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a napokban bejelentette, hogy hamarosan újabb taggal bővül a hordozható gépeinek termékpalettája.

A frissen beharangozott újdonság a nemrég bejelentett U31-es modellhez hasonlóan a gyártó U szériájának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Asus U41 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új laptop technikai specifikációja tulajdonképpen megegyezik az említett U31-es társáéval, különbség mindössze csak a méreteikben található.

A noteszgép hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis 338 X 250 X 25,4 - 27 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, amely mellé mindössze 2 kilogrammos tömeg párosul (hatcellás akkumulátorral). A rendszer egy 14 inches, LED háttérvilágítású kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as felbontást képes kezelni. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már jól megszokott webkamera 0,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem.

Az Asus U41 az Intel HM55 Express chipkészlet köré épül, és a gyártó az Intel Core i5 és Core i3 központi feldolgozók különféle változataival kínálja, míg a DDR3-as memóriarendszere maximális kiépítésben 8GB RAM-ot tartalmazhat. A képi megjelenítésért az nVidia 1GB-os GeForce GT 425M diszkrét grafikus vezérlője felel, az adattárolók kínálatában pedig hagyományos merevlemezek 320GB-os, 500GB-os, valamint 640GB-os tárolókapacitással képviseltetik magukat, optikai meghajtónak pedig egy DVD Super Multi egység került beépítésre.

A laptop hálózati rendszerét egy egyelőre ismeretlen típusú Ethernet vezérlő, egy 802.11 b/g/n vagy 802.11b/g szabványú WiFi modul, valamint egy opcionális Bluetooth V2.1 + EDR adapter alkotja. A külső részen található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó (SD, MMC, MS, MS PRO), egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, egy eSATA, három darab 2.0-ás USB port, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója.

A noteszgépet az előtelepített Microsoft Windows 7 operációs rendszer különböző változataival, valamint egy hat- vagy egy nyolccellás akkumulátorral szállítja a cég, de az üzemidejükre sajnos nem derült fény. Az új Asus U41 megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre semmiféle információt nem közölt.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja