Guillermo del Toro: "Ha csatlakozom egy másik videojátékhoz, kitör a Harmadik Világháború"

2015. augusztus 15.
1.7931
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A legendás filmrendező és producer, Guillermo del Toro neve az elmúlt időszakban igen sokszor felmerült a videojátékok kapcsán, hiszen Hideo Kojima-val együtt dolgoztak a Silent Hills-en, melyet sajnos töröltek.

Néhány hete olvashattatok arról, hogy Del Toro szívesen dolgozna Kojima-san-al egy új közös projekten, ám ha lesz is abból valami, akkor úgy tűnik nem videojáték lesz az.

A ShackNews csapata készített egy interjút Del Toro-val nemrégiben ahol is a csapat rákérdezett, hogy mik a tervei a videojáték iparban, mire a rendező legenda a következőt mondta:

Én már bebizonyítottam, hogy a videojátékok albatrosza vagyok. Csatlakoztam a THQ-hoz, majd a THQ csődbe ment. Csatlakoztam Kojima-hoz, majd Kojima elhagyta a Konami-t. Úgy döntöttem, hogy nem akarom elpusztítani másnak az életét, ezért elhatároztam, hogy többé nem veszek részt videojátékok készítésében. Különben ha csatlakoznék valakihez akkor leégne a háza vagy valami ilyesmi.

Szakmai gyakorlaton voltam. Sokat tanultam Kojima-san-tól és természetesen sok tapasztalatot szereztem a THQ-nál is. Megcsináltam. Megváltoztatta a narratíváról alkotott képemet. Két évet dolgoztunk a THQ-nál. Őrület volt. Feltérképeztük a helyzetet, meghatároztuk a körvonalakat, megcsináltuk a forgatókönyvet. Sok mindent csináltunk. Tudom, hogy néhány trükköt és dolgot amit megakartam tanulni azt megtanultam. Aztán Kojima-san oldalán folytattam, mert ő a mester és örömmel mondhatom, hogy barátok vagyunk, szeretem a munkáját és szeretnék továbbra is tanulni tőle, mint barátom. De én nem... Ha csatlakozom egy másik videojátékhoz, kitör a Harmadik Világháború.

Azért szerencsére Del Toro nem véglegesen szakít a videojáték iparral, ugyanis bár ő maga közvetlenül nem fog részt venni a fejlesztésben, ám a munkásságán alapuló játékoknál tanácsadóként szívesen dolgozna.
5 hozzászólás

totyak

9 éve, 5 hónapja és 4 napja

Fog ez a vélemény még változni, csak jó időben, jó embernek kell megkérnie rá.

válasz erre

bekecs

9 éve, 5 hónapja és 5 napja

Hát ez nem olyan jó hír... wtf smiley

válasz erre

Imperator

9 éve, 5 hónapja és 5 napja

Köszönjük Konami! Kár hogy elment a kedve az egésztől, de meg tudom érteni.

válasz erre

kpal

9 éve, 5 hónapja és 5 napja

Enniyre fosik röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

9 éve, 5 hónapja és 5 napja

Jó fej ez az ürge. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaKisember001 profiljamarco profiljatotyak profiljaGargameth profilja