Fallout 2: Továbbra is készülnek modok a játékhoz

2010. április 03.
3.0081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Hosszasan lehetne sorolni, hogy (az első résszel egyetemben) miért tartják oly sokan a Fallout 2-t minden idők egyik legjobb játékának, ám ezen tiszteletkörök lefutását most mellőznénk.
 

Legyen elég annyi, hogy a Black Isle 1998-ban olyan csodával ajándékozta meg a játékipart, amelyhez kevés hozzáfogható született az elmúlt 11 évben. Nagyszerűségét jól példázza az is, hogy fanatikus rajongói mind a mai napig készítenek hozzá különféle modifikációkat. Az ilyesmik általában nem kapnak helyet a Hírblock hasábjain, de úgy gondoltuk, néha lehet kivételt tenni, és ilyen formában is a figyelmetekbe ajánlani egy kultikus szerepjátékot.

A Fallout 2 korántsem volt egy tökéletes játék, annyi bug hemzsegett benne, hogy a mai kritikusok könnyedén a sárba tipornák csak ezek miatt, anélkül, hogy a produktum egyéb értékeit figyelembe vennék. A bogarak kiirtása hivatalos úton szinte esélytelen volt, és ez adott lehetőséget az olyan tettre kész rajongóknak, mint killap, akik elkezdték a program módszeres gyomlálását és tökéletesítését. Említett úriember kezei közül kikerülő modok/patchek talán a legjobbak, legnépszerűbbek azok közül, amelyeket a modderek összehoztak a Fallout 2-höz.

Két munkája is a minap frissült, ezek közül az első az Unofficial Fallout 2 Patch 1.02+Unofficial Fallout 2 Patch 1.02+, amelynek pontosan az 1.02.26-os sorszámú verziója lett elérhető a tegnapi nap során. Több mint 1000 kisebb-nagyobb bugot javít, amelyek a végső (hivatalos) patch után is benne maradtak a programban. Emellett az 1.02-es verzió mentéseivel való kompatibilitást is megoldja. A másik csomag a Fallout 2 Restoration Project v2.0, amely egy ambiciózus vállalkozás, ugyanis a játékból "hiányzó" tartalmakat kívánja visszaállítani. Ezek alatt olyan helyszíneket, küldetéseket és karaktereket kell érteni, amelyeket ilyen-olyan okok miatt kiszedtek a végleges alkotásból, vagy nem teljes formában kerültek bele. A pakkba belekerült egy másik fan, Mash, munkája, a High Resolution mod, amely engedélyezi a 640x480-nál magasabb felbontások választását.
4 hozzászólás

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 18 napja

Shade

11 éve, 11 hónapja és 26 napja

Klasz, én nemjátszottam még velük, de biztos nemlehetnek rosszak.

válasz erre

GAR

11 éve, 11 hónapja és 26 napja

Az első rész nem tetszett, ellenben a 2. nagyon is.
A 3. rész pedig ott figyel az All time top 5-ös listámon.

válasz erre

Lac

11 éve, 11 hónapja és 26 napja

Pont most vettem meg a trilógia pakkot (FO1, FO2, FO: Tactics), hamarosan végzek is az első résszel. Tényleg hatalmas játék.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt