Fallout 2: Továbbra is készülnek modok a játékhoz

2010. április 03.
2.9431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Hosszasan lehetne sorolni, hogy (az első résszel egyetemben) miért tartják oly sokan a Fallout 2-t minden idők egyik legjobb játékának, ám ezen tiszteletkörök lefutását most mellőznénk.

Legyen elég annyi, hogy a Black Isle 1998-ban olyan csodával ajándékozta meg a játékipart, amelyhez kevés hozzáfogható született az elmúlt 11 évben. Nagyszerűségét jól példázza az is, hogy fanatikus rajongói mind a mai napig készítenek hozzá különféle modifikációkat. Az ilyesmik általában nem kapnak helyet a Hírblock hasábjain, de úgy gondoltuk, néha lehet kivételt tenni, és ilyen formában is a figyelmetekbe ajánlani egy kultikus szerepjátékot.

A Fallout 2 korántsem volt egy tökéletes játék, annyi bug hemzsegett benne, hogy a mai kritikusok könnyedén a sárba tipornák csak ezek miatt, anélkül, hogy a produktum egyéb értékeit figyelembe vennék. A bogarak kiirtása hivatalos úton szinte esélytelen volt, és ez adott lehetőséget az olyan tettre kész rajongóknak, mint killap, akik elkezdték a program módszeres gyomlálását és tökéletesítését. Említett úriember kezei közül kikerülő modok/patchek talán a legjobbak, legnépszerűbbek azok közül, amelyeket a modderek összehoztak a Fallout 2-höz.

Két munkája is a minap frissült, ezek közül az első az Unofficial Fallout 2 Patch 1.02+Unofficial Fallout 2 Patch 1.02+, amelynek pontosan az 1.02.26-os sorszámú verziója lett elérhető a tegnapi nap során. Több mint 1000 kisebb-nagyobb bugot javít, amelyek a végső (hivatalos) patch után is benne maradtak a programban. Emellett az 1.02-es verzió mentéseivel való kompatibilitást is megoldja. A másik csomag a Fallout 2 Restoration Project v2.0, amely egy ambiciózus vállalkozás, ugyanis a játékból "hiányzó" tartalmakat kívánja visszaállítani. Ezek alatt olyan helyszíneket, küldetéseket és karaktereket kell érteni, amelyeket ilyen-olyan okok miatt kiszedtek a végleges alkotásból, vagy nem teljes formában kerültek bele. A pakkba belekerült egy másik fan, Mash, munkája, a High Resolution mod, amely engedélyezi a 640x480-nál magasabb felbontások választását.
4 hozzászólás

Vendég

10 éve, 10 hónapja

Shade

10 éve, 10 hónapja és 7 napja

Klasz, én nemjátszottam még velük, de biztos nemlehetnek rosszak.

válasz erre

GAR

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

Az első rész nem tetszett, ellenben a 2. nagyon is.
A 3. rész pedig ott figyel az All time top 5-ös listámon.

válasz erre

Lac

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

Pont most vettem meg a trilógia pakkot (FO1, FO2, FO: Tactics), hamarosan végzek is az első résszel. Tényleg hatalmas játék.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaImperator profiljarDAVE profiljaWickedSick profilja