Energiatakarékos Radeon HD 5750 a PowerColor kínálatában

2009. december 04.
1.9681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert PowerColor a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.
 

A frissen beharangozott újdonság az AMD ATI Radeon HD 5770-es modell átdolgozott változata, az üzletek kínálatában pedig PowerColor Radeon HD 5750 Go! Green típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy azt már a gyártó Go! Green szériájától megszokhattuk, az új gyorsító tervezésénél is az elsődleges szempont a lehető legalacsonyabb energiafogyasztás elérése volt.

Sajnálatos módon a PowerColor egyedül a gyorsítókártya dobozáról közölt fényképet, és a technikai paraméterek is egyelőre ismeretlenek, a cég egyedül annyit árult el, hogy a Radeon HD 5750 Go! Green teljesítménye azonos a referencia modellével.

A külföldi források szerint az újdonság hűtéséről egy passzív hűtőrendszer gondoskodik, a 720 darab stream processzorral felvértezett grafikus feldolgozó órajelét pedig 700MHz-re hangolták. Az 1024MB RAM-al épített 128bit-es GDDR5 memóriarendszer az 1150MHz-es frekvencián üzemel (4600MHz-es effektív teljesítmény). Az előbb leírt adatok természetesen még nem tekinthetőek biztos információnak, ugyanis a cég nem erősítette meg azokat. A nyomtatott áramkörről eltávolították a hattűs PCI Express tápcsatlakozót, így a videokártya működéséhez szükséges energiát kizárólag a PCI Express slot szolgáltatja. A PowerColor Radeon HD 5750 Go! Green várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt, de remélhetőleg hamarosan minden hiányzó részletre fény derül.
3 hozzászólás

richie8

8 éve, 20 napja

Kár, hogy a hűtéséről nincs kép leközölve, egy ilyen monstrumot nem semmi passzív hűtőnek kell alacsony hőmérsékleten tartania.

válasz erre

Shade

11 éve, 10 hónapja és 8 napja

Vendég írta:
Lehet már venni valahol ilyen kártyát?
Persze. Nekem is 5750-esem van. Mondjuk nem pont ilyen, de ez is biztos kijött már.

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 8 napja

Lehet már venni valahol ilyen kártyát?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljamarco profiljakylx profilja