Elkészült a Sabayon legfrissebb 9-es kiadása

2012. június 15.
1.4071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán Fabio Erculiani bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és már letölthető a népszerű Sabayon Linux operációs rendszerüknek legfrissebb, 9-es számozást viselő végleges kiadása.

A Sabayon egy ingyenes, a Gentoo Linux alapjaira építkező operációs rendszer, ami kiemelkedő hardvertámogatással, alapértelmezett telepítés esetén is bőséges szoftverkínálattal, valamint könnyen használható kialakítással büszkélkedhet. Az újdonság három különböző ISO lemezkép formájában érhető el, amik a KDE, az Xfce, illetve a GNOME asztali környezetet tartalmazzák, de ahogy azt megszokhattuk, természetesen mindegyik variánsból rendelkezésre áll a 32 bites és a 64 bites rendszerekre szabott példány is.

A három lemezkép változattól függően a KDE Software Compilation 4.8.3-as, az Xfce 4.10-es, vagy pedig a GNOME 3.2.3-as asztali környezetet kínálja a felhasználóknak, a Linux rendszermagból viszont mindegyik példány egységesen a 3.4-es számozású verziót tartalmazza. A felhozatalban ezen kívül szerepel még a PAE kernel is, ami lehetővé teszi a régebbi 32 bites számítógépek számára, hogy 4 GB-nál több rendszermemóriát is teljes mértékben ki tudjanak használni.

A most megérkezett kiadásban újdonságként jelent meg a friss fejlesztésű, Rigo névre keresztelt alkalmazás böngésző felület is, ami az eddigi Sulfur megoldás helyét vette át. A kínálatban fellelhető még kísérleti jelleggel a ZFS támogatása is, ami bár alapértelmezetten nincs aktiválva, de így igény esetén kipróbálható az új fájlrendszer minden képessége.

Az aktuális verzió természetesen tartalmazza az új Linux kiadásoknál már szinte köztelezőnek mondható hibajavításokat is, de az olyan népszerű alkalmazások friss változatairól sem kell lemondanunk, mint például a LibreOffice 3.5.3-as irodai programcsomag. A Sabayon Linux most elkészült 9-es kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Sabayon Linux 9 letöltése.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profilja