Crisis Core: Final Fantasy VII: Több mint kétmillió leszállított példány

2009. augusztus 09.
2.1061
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Crisis Core: Final Fantasy VII immáron több mint egy kerek esztendeje fut az európai régióban, ahol szégyent semmiképp sem vallott, sőt, világszinten az egyik legkelendőbb PlayStation Portable exkluzív játékként van számon tartva, miután a Square Enix frissen publikált üzleti jelentéséből világossá vált, hogy a produkcióból globálisan kétmilliónál is többet szórtak el a boltokban belőle.

Vannak régiókra bontott adataink is, ezeket vizsgáljuk meg lejjebb.

A Sony marokkonzoljának egyik mumusa a szoftverkalózkodás, ez ellen már két ízben is sikeresen fellépett a japán elektronikai óriás, ám az újabb modellekbe épített védelmi rendszerek csak ideig-óráig tudták útját állni az illegális forrásokból származó szoftverek futtatásának. Ennek ellenére a Square Enix, Crisis Core: Final Fantasy VII-e kiválóan szerepelt az összes vezető régióban, így remek eladásokat tudott hozni mind Japánban, mind Észak-Amerikában, mind pedig az öreg kontinensen, bár a legkevesebb kópia errefelé lett a polcokra pakolva.

A nipponi szerepjátékgyáros a nálunk is hamarosan megjelenő Dissidia-tól még nagyobb fogyási mutatókat vár, ezt a napokban tárgyaltuk. Nos, hogy valójában mit is kell majd túlszárnyalnia a beat'm'up stílusára épített alkotásnak? Világszinten több, mint kétmilliós eladott mennyiséget lenne illendő átlépnie ahhoz, hogy megverje az egy esztendővel korábban kiadott, a sorozatban szintén rendhagyó játékmenettel bíró társát. Régiókra bontva így fest a Crisis Core: Final Fantasy VII eddigi teljesítménye a leszállított és nem az eladott mennyiségek alapján...

Crisis Core: Final Fantasy VII: Több mint kétmillió leszállított példány - 2. kép


Japán (megjelenés: Szeptember 13, 2007) - 840,000 kópia
Észak-Amerika (megjelenés: Március 25, 2008) - 770,000 kópia
Európa (megjelenés: Június 20, 2008) - 550,000 kópia


A Dissidia: Final Fantasy-nek tehát fel kell kötnie majd az alsóneműt, de a Square Enix látszólag biztos a dolgában. A remélt eredmény beigazolódására még ugyan hónapokat kell várnunk, de a kezdeti teljesítményéből már biztosan sikerül leszűrnünk valamit a produkció várható, hosszabb távú performanszáról.
1 hozzászólás

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 21 napja

Nem csoda, hogy ilyen jók az eladások. A Final Fantasy nagy név, és jó játékokat takar . Nekem ez volt az első FF-em.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljaManiac profiljamarco profilja