CES 2012: Bemutatkozott a Plextor új PlexEasy optikai meghajtója

2012. január 13.
1.8501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Consumer Electronic Show rendezvényen természetesen a Plextor is megjelent, és ezúttal egy külső optikai meghajtóját mutatta be az érdeklődőknek.
 

A gyártó újdonsága Plextor PlexEasy névre lett keresztelve, és a médiák közül a DVD, illetve a CD lemezek írására és olvasására képes, persze ezek közül az összes létező formátum támogatott. A meghajtó külső részén egy LCD kijelző, néhány gomb, két darab USB csatlakozó, valamint egy Secure Digital és MMC formátumok kezelésére felkészített kártyaolvasó kapott helyet.

A Plextor PlexEasy eddig felsorolt paramétereiben nincs semmi figyelemre méltó, ehhez hasonló optikai egységek tucatszámra nyüzsögnek a boltok polcain, amit viszont a többi termék nem tud az az, hogy a felhasználó által szelektált adatokat közvetlenül, számítógép nélkül írja lemezre.

A DVD író önmagában képes csatlakozni bármilyen adattárolóhoz (pendrive, Mp3 lejátszó, külső merevlemez), illetve PTP-t (Picture Transfer Protocol) használó eszközhöz, mint például digitális kamerák, okostelefonok (Android, Blackberry, iOS), táblagépek, valamint videokamerák, és a rajtuk tárolt adatot CD vagy DVD lemezre írni. Ezek mellett már természetesnek vehető, hogy már létező CD vagy DVD médiáról is képes biztonsági másolatot készíteni, illetve memóriakártyák tartalmát rögzíteni.

A részletes írási és olvasási sebességekre nem derült fény, a Plextor közleményéből mindössze annyit lehet megtudni, hogy a modell egy 8X-os DVD/CD író. Az új Plextor PlexEasy várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos semmiféle információt nem közölt.
2 hozzászólás

Vendég

10 éve, 9 hónapja és 2 napja

Komoly cucc nagyon

válasz erre

Vendég

10 éve, 9 hónapja és 2 napja

Na ez a számítógép nélkülí írás nagy okosság!

válasz erre
Minden hír, videó és cikk
CES 2012
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gladosfreeman profilja