CES 2011: Az Acer bemutatta az AMD Fusion platformra épülő táblagépét

2011. január 09.
2.2131
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Acer legfiatalabb Iconia szériája újabb taggal gyarapodott, ugyanis Consumer Electronic Show 2011 alkalmával a gyártó az Intel Core i5-ös processzoral szerelt, dupla érintőképernyős notebookja és az nVidia Tegra 2 alapokra épülő Iconia Tab A500 táblagépe után a termékcsalád újabb tagját mutatta be.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az előbb említett Iconia Tab A500-as társához hasonlóan szintén a tabletek népes táborát gyarapítja, viszont vele ellentétben már az AMD legfrissebb, Brazos névre keresztelt Fusion platformjára épül.

Az Acer Iconia Tablet típusjelzésű rendszer egy 10,1 inches érintőkijelző köré épül, viszont a felbontására egyelőre nem derült fény. A képernyő keretén a hangszórórendszer, egy mikrofon, valamint két darab webkamera (egy első és egy hátulsó) kapott helyet. A konfiguráció pontos méretei szintén nem ismertek, annyit mindenesetre már tudni, hogy 1 kilogrammos tömeggel rendelkezik.

A táblagép az Advanced Micro Devices C-50-es Ontario APU-jával (accelerated processing unit) van felvértezve, ami 9 W alatti TDP értékkel büszkélkedhet. Az említett központi egység két darab 1,0 GHz-re hangolt, Bobcat architektúrára épülő x86-os processzormagot, valamint egy AMD Radeon HD 6250-es grafikus feldolgozót tartalmaz, aminek köszönhetően a gép már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3) támogatással is, és ezek mellett természetesen az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása sem jelent neki semmiféle problémát.

A DDR3-as memóriarendszer 2 GB RAM-mal van feltöltve, az adatok tárolásáról pedig egy 32 GB-os szilárdtest-meghajtó (SSD) gondoskodik, amin a Microsoft előtelepített Windows 7 operációs rendszerének Home Premium változata kapott helyet. A portok választékában szerepel a HDMI kimenet, az USB, valamint az integrált audiorendszer csatlakozói, a dokkoló konnektor segítségével pedig akár QWERTY billentyűzettel is ellátható a rendszer. Az új Acer Iconia Tablet várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket, de egyes források szerint február végén, vagy március elején már találkozhatunk vele a boltok polcain.


CES 2011: Az Acer bemutatta az AMD Fusion platformra épülő táblagépét - 2. kép



CES 2011: Az Acer bemutatta az AMD Fusion platformra épülő táblagépét - 3. kép



CES 2011: Az Acer bemutatta az AMD Fusion platformra épülő táblagépét - 4. kép

2 hozzászólás

Aj Styles

14 éve, 4 hónapja és 10 napja

simánröhögő smiley

válasz erre

totyak

14 éve, 4 hónapja és 11 napja

Maszek a cucc. Lassan már annyit tudnak ezek a tábla gépek, mint egy átlag, alap pc.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
CES 2011
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja