Az MSI hivatalosan is bejelentette legújabb X-Slim X610 notebookját

2009. szeptember 22.
1.6921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A patinás hírnevű Micro Star International a napokban hivatalosan is bejelentette az eddig csak híresztelésekből, és kiszivárgott információkból ismert extra vékony MSI X-Slim X610 típusjelzésű hordozható gépét.

Az újonnan beharangozott notebook a gyártó korábbi X-Slim X600-as modelljének az átdolgozott változata, viszont az elődjével ellentétben nem az Intel rendszerével van ellátva, hanem az Advanced Micro Devices második generációs ultravékony platformjára, a Congo-ra épül.

Az új laptop mérete és tömege megegyezik az X600-as változatéval, tehát mindössze 392 X 255 X 25mm-es méretekkel, valamint alig 2,1kg-os súllyal büszkélkedhet. A gép egy 15,6 inches szélesvásznú kijelzővel van ellátva, ami az 1366 X 768-as natív felbontás kezelésére képes, a keretében pedig a már jól megszokott webkamera 1,3M pixeles változata kapott helyet. Az MSI X-Slim X610 az AMD RS690E chipkészlet köré épül, és az AMD 1,6GHz-es Athlon Neo központi feldolgozójával van felvértezve, amit egy 4GB 800MHz-es RAM-al feltöltött DDR2 memóriarendszerrel társítottak (maximális kiépítésben). A képi megjelenítésért az 512MB videomemóriával rendelkező ATI Mobility Radeon HD 4330-as grafikus gyorsító felel, az adattárolók kínálatában pedig hagyományos merevlemezek 320GB-tól 640GB-os tárolókapacitásig képviseltetik magukat, az optikai meghajtó viszont csak külső egységként érhető el. A notebook hálózati rendszerét egy integrált Gigabit Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy opcionális Bluetooth adapter alkotja. A külső részen található egy 2 az 1-ben kártyaolvasó (SD, SDHC, MMC), egy D-Sub VGA és egy HDMI, három USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer csatlakozói. A működéshez szükséges energiát egy hatcellás vagy igény esetén kilenccellás akkumulátor biztosítja, de az üzemidejükről az MSI sajnos nem közölt információt. A laptopot egy előtelepített Microsoft Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel szállítja a cég. Az MSI X-Slim várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt részleteket, de egyes források szerint 700 euró alatti áron lehet majd hozzájutni.
2 hozzászólás

Tibit

12 éve, 19 napja

100euróval kevesebb, 17"es képernyő és már elgondolkodnék rajta! Vagy túl sokat kérek? Az a 17" nagyon meg tudja nyomni egy laptop árát, valszeg ezért maradt el ennél is!

válasz erre

Vendég

12 éve, 20 napja

Fincsi. Kicsit drága 700 euro környékén, de csábító mindenképp.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaiPet profiljaXelosz profiljarDAVE profiljamarco profiljaSándorkolbász profilja