Az Asus piacra dobta új S1-AT5NM10E barebone rendszerét

2010. december 15.
3.3031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus bejelentette, hogy egy új fejlesztésű mini számítógépének kezdte meg az európai szállítását.

A szóban forgó újdonság a gyártó S szériájának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Asus S1-AT5NM10E típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új mini PC a gyártó barebone rendszerei közé tartozik, vagyis a gépet háttértároló, rendszermemória és operációs rendszer nélkül szállítják, így ezek beszerzése és telepítése a felhasználó feladata marad.

A rendszer különlegessége, hogy már az nVidia második generációs ION platformjával tervezték, ami mellé az Intel dupla magos Atom processzorát társították a mérnökök. Az új asztali gép helyigényére nem lehet panasz, ugyanis mindössze 267 X 68,3 X 196,6 milliméteres méretekkel dicsekedhet. A számítógép az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az fent említett Intel központi feldolgozó dupla magos, 1,80GHz-re hangolt Atom D525-ös változatával van felvértezve, míg a rendszermemória számára két darab DDR3-as aljzat áll rendelkezésre, amik maximálisan 4 GB RAM-ot képesek kezelni a 800MHz-es frekvencián.

A képi megjelenítésért az integrált, 40 nm-es gyártástechnológiával előállított nVidia GT218-as grafikus processzor felel, aminek köszönhetően a konfiguráció minden gond nélkül megbirkózik az olyan komolyabb teljesítményt igénylő feladatokkal is, mint például az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása. A különféle meghajtóknak két darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget. A számítógép felszereltségéből természetesen nem hiányzik a már jól ismert Gigabit Ethernet vezérlő, az integrált 7.1-es hangkártya, és a 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul sem.

A külső részen található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, hat darab USB 2.0, egy 1394 FireWire, egy CIR, egy RJ-45 LAN, valamint az előbb említett audiorendszer csatlakozói. Az új Asus S1-AT5NM10E már megtalálható a nagyobb európai webáruházak kínálatában 203 euró körüli áron.


Az Asus piacra dobta új S1-AT5NM10E barebone rendszerét - 2. kép



Az Asus piacra dobta új S1-AT5NM10E barebone rendszerét - 3. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

Ez kinek éri meg így, hogy se háttértár, se memória és még így is 200 euró? Nem beszélve az operációs rendszerről, aminél ha nem Linux-ot rak fel az ember, akkor újabb plusz költség.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaKisember001 profiljamarco profilja