A Nokia a Microsoft technológiáját használja a PC-k és mobilok közötti zeneküldésre

2005. február 16.
2.0761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nokia és a Microsoft hosszú távú egyezséget jelentett be a PC-k és mobiltelefonok közötti zeneáttöltés megoldására.

Ezzel a +GSM világkongresszuson olyan bejelentés született, mely a sok területen régi vetélytársként számon tartott két cég évekre szóló stratégiai egyezségét jelenti. A megoldás lényege, hogy a Microsoft támogatja a Nokia által felkarolt Loudeye digitális média megoldásait, a Nokia pedig beépíti telefonjaiba a Windows Media Audio formátum, a Windows Media Digital Rights jogvédelmi megoldás, és a Media Transfer Protocol támogatását.

A finn gyártó ezzel egy időben bejelentette az Open Mobile Alliance ipari csoport, és az MPEG Advanced Audio Coding (AAC) megoldások alkalmazását Windows Media Player plug-in-ek formájában. A Nokia ezeken felül a Microsoft Exchange Server ActiveSync technológiát fog használni a Microsoft szerverei és egyes tervezett jövőbeli mobileszközök közötti kommunikáció lebonyolítására.

Az elemzők szerint ezek a bejelentések azt igazolják, hogy a mobiltelefon-gyártók készülékeiket médiaközpontokká, többek között mp3 lejátszókká alakítják a jövőben. A Nokia közleménye szerint a mostani egyezség jobb összhangot biztosít a Series 60 és Series 80 szoftvereket futató mobilok, és a Microsoft Exchange Server 2003 között.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
Nokia Corporation
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljanurbanu profilja