A nagy kiadók CD-másolásvédelmet szeretnének a Longhorn-ba

2004. szeptember 20.
1.5011
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az EMI Group vezetői által irányított tanácskozásokon a nagy kiadók saját érdekeik védelmében szeretnék meggyőzni a Microsoft-ot, hogy építsen be másolásvédelmet a következő generációs Windows Longhorn operációs rendszerbe.

Értesülései szerint a kiadók egyfajta kívánságlistát állítottak össze, mit is szeretnének látni az új Windows-ban jogaik védelmében, míg a Microsoft erre egy saját listával válaszol, mely a cég elképzeléseit tükrözi a kiadók felé, mindezt anélkül, hogy a szoftveróriás egyelőre bármilyen ígérettel elkötelezze magát.

A Microsoftnak minden oka meg van arra, hogy óvatos legyen, hiszen ha a felhasználók az operációs rendszer blokkja miatt nem tudnak másolni, könnyen elfordulhatnak az új rendszertől. Erre nem ez lenne az első példa, a változtatás gondjait elkerülendő meglepően sokan nem váltottak a Windows 98 alapú rendszerekről az XP-re, mely ezzel az egyik legrosszabbul fogyó Microsoft operációs rendszer lett. A kérdés nem csak a Microsoft részéről sikamlós, mivel a kiadók elvárásaik mellett nem szeretnék, ha Microsoft technológia költözne a CD-lemezekre. Annyi biztosnak tűnik, hogy még semmi végleges nem dőlt el, ám éppen most körvonalazódnak a leghasználatosabb PC operációs rendszer 2006-os frissítésének alapjai. A kiadókat képviselő RIAA szeptember 20-án találkozik legközelebb a Microsoft képviselőivel.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

M.O.R.P.H. profiljamarco profiljagery1113 profilja