A Lenovo bemutatta új IdeaPad U1 Hybrid notebookját

2010. január 07.
3.0461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a kiváló hordozható számítógépeiről ismert Lenovo a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a notebookjainak termékpalettája.

A frissen beharangozott újdonság a gyártó IdeaPad U szériájának legújabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Lenovo IdeaPad U1 Hybrid típusjelzéssel fog felbukkanni. A laptop hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 292 X 205 X 28,35mm-es méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,7kg-os súly párosul.

A notebook egy 11,6 inches, több érintés kezelésére is alkalmas szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontást képes kezelni, a keretében pedig egy 1,3M pixeles webkamera és egy mikrofon kapott helyet. A Lenovo IdeaPad U1 Hybrid különlegessége, hogy az előbb említett kijelzője lecsatlakoztatható, így az különálló tábla PC-ként használható, ami saját CPU-val, operációs rendszerrel és háttértárral rendelkezik. A tábla PC működéséért az 1GHz-es Qualcomm SnapDragon központi feldolgozó és egy 512MB-os DDR memóriarendszer felel, az adatokat pedig egy 16GB-os NAND Flash modul tárolhatja.

Alapesetben a Lenovo IdeaPad U1 Hybrid az Intel alacsony energiafogyasztású, 1,30GHz-es Core 2 Duo SU4100-as processzort használja, ami egy 4GB 1066MHz-es DDR3-as memóriarendszerrel van társítva. Az adatok tárolásáról egy 128GB-os szilárdtest-meghajtó (SSD) gondoskodik, a különféle hálózatok elérését pedig egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11a/b/g rendszerű WiFi modul, egy Bluetooth adapter és egy WWAN egység garantálja. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, egy D-Sub VGA és egy HDMI, egy RJ-45 LAN, két USB 2.0, egy eSATA/USB 2.0, valamint az audiorendszer csatlakozói.

A Lenovo adatai szerint a standard akkumulátor nem kevesebb, mint tíz óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. A notebook egy előtelepített Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel van ellátva, a tábla PC pedig egy Linuxot használ, ami a cég Skylight felhasználói felületével van ellátva. Az új Lenovo IdeaPad U1 Hybrid várhatóan június elején fog megjelenni a boltok polcain 999$-os indulóáron.
2 hozzászólás

marco

15 éve, 5 hónapja és 14 napja

Nem olyan gyengusz az! Az pedig, hogy lecsatolható tábla pc is egyben, hatalmas királyság!meglepett smiley

válasz erre

Hori a (hun)

15 éve, 5 hónapja és 14 napja

Hát a notebook elégé gyengusznak tűnik nekemszomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja