A Gainward bemutatta új GTX 470 GOOD Edition gyorsítóját

2010. április 30.
1.9771
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Gainward a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékkínálatát.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia GeForce GTX 470-es modelljére épül, a boltok polcain pedig Gainward GeForce GTX 470 GOOD Edition típusjelzéssel fog megjelenni. A kártya egy optimalizált nyomtatott áramkörrel büszkélkedhet, ami kissé nagyobb lett, mint az nVidia referencia modellé, ugyanis a hossza 9,5 inchről 10,5-re növekedett.

A Palit GeForce GTX 470-es gyorsítójához hasonlóan az új Gainward GeForce GTX 470 GOOD Edition is egy egyedi fejlesztésű, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszerrel rendelkezik, ami hat milliméteres hővezető csövekkel, valamint két darab 80 milliméteres ventilátorral van felszerelve. A hivatalos adatok szerint az új hűtés tétlen állapotban 10 Celsius-fokkal, míg teljes terhelés alatt 12 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékleten képes tartani a GPU-t, mint az nVidia által alkalmazott standard megoldás, és eközben 6dB-el kisebb zajszintet produkál.

A Gainward GeForce GTX 470 GOOD Edition órajelei hűen követik az nVidia ajánlását, vagyis a 40nm-es GF100-as grafikus feldolgozót a 607MHz-es, a 448 darab CUDA magot pedig az 1215MHz-es sebességre hangolták be a mérnökök. A 320bit-es memóriarendszer 1280MB GDDR5 VRAM-al rendelkezik, amik az előírásos 1674MHz-es frekvencián üzemelnek (3348MHz-es effektív teljesítmény). A hátlapi panelen található két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert nVidia SLI csatolófelület sem, így kiépíthető akár a háromutas grafikus konfiguráció is.

Az új gyorsítókártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségében természetesen megtalálható még az nVidia PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legfrissebb fejlesztésű 3D Vision Surround technológia is. Az új Gainward GeForce GTX 470 GOOD Edition várhatóan májusban fog felbukkanni az üzletek kínálatában, de az áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Egész erős kis kártyáról van szó, a Gainward hozta a piros-fekete színeit eme modellre is, és ahogy olvastam, egész hatékony a hőmérsékleteket illetően.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljarDAVE profilja