A Fujitsu Primergy-alapú HPC megoldásokkal lép piacra Európában

2010. június 07.
1.8651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Fujitsu bejelentette, hogy erősíteni kívánja x86-os PRIMERGY szerverekre épülő nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) megoldásai térnyerését Európában.

Japánban a Fujitsu piacvezető a mérnökök és a tudósok innovációs munkáját segítő HPC rendszerek piacán. Európa területén a vállalat Németországban és az Egyesült Királyságban jelenik meg először komplett HPC portfóliójával, majd a második szakaszban Franciaországban és Olaszországban folytatja a terjeszkedést.

A komplett HPC-portfólió rack- és pengeszerver-rendszereket, köztesszoftvereket és InfiniBand hálózatokat is tartalmaz - amelyeket néhány hónapon belül tanácsadási és integrációs szolgáltatások is kiegészítenek majd. A számítógéppel segített mérnöki munka (CAE) mellett a Fujitsu olyan, nagy számítási teljesítményt igénylő területeket is célba vesz, mint a bioinformatika, a pénzügyi kockázatmodellezés és a digitális tartalomkészítés, különös tekintettel a számítógépes 3D grafikák készítésére.

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions x86-os szerverüzletágának alelnöke így nyilatkozott: "A HPC megoldásokat alkalmazó számítógépes szimuláció és modellezés ma már számos iparágban szervesen beépült a kutatás-fejlesztésbe. A nagy teljesítményű számítástechnika bővülő piac. Arra számítunk hogy a Fujitsu HPC szervermegoldások két éven belül már 20 százalékkal fognak részesedni x86-os szerverüzletágunk árbevételéből."

Japánban a piacvezető Fujitsu telepítette az ország legnagyobb teljesítményű számítástechnikai rendszereit. A Fujitsu több mint három évtizedes HPC tapasztalatra és innovációs múltra alapozza európai kínálatát, amelyet dedikált új HPC szolgáltatásokkal, pl. benchmarkinggal, tanúsítással és integrációs támogatással is kiegészít.

Maszahiko Yamada, a Fujitsu Limited műszaki számítástechnikai megoldásokért felelős üzletágának elnöke hozzátette: "A HPC üzletág globális kiterjesztése során a Fujitsu a japán piacon szerzett sokéves tapasztalataira támaszkodik. Meggyőződésünk, hogy innovatív, rendkívül megbízható HPC megoldásaink hozzásegítik felhasználóikat a valódi értékteremtéshez."

A Fujitsu a HPC platformok gazdag választékával lép piacra, Közéjük tartozik a nemrég bevezetett, jól skálázható PRIMERGY CX1000 felhőszerver-infrastruktúra platform és a dinamikus szerverinfrastruktúrát egyetlen házban kínáló PRIMERGY BX900 rendszer. A gyors bevezetésre törekvő nagyvállalatoknak a PRIMERGY RX200 rack-szerverekből érdemes kiépíteniük HPC-fürtjeiket.

Az első PRIMERGY HPC rendszerek már megszerezték az Intel Cluster Ready tanúsítását. A tanúsított rendszereknél előtesztelés garantálja az interoperabilitást és könnyíti meg a felhasználóknak a fürtrendszereket és alkalmazásokat is tartalmazó, szorosan integrált megoldások kialakítását.

"Az Intel Xeon 5600 processzoros PRIMERGY termékcsaládra épülő portfólióval a Fujitsu valóban lenyűgöző HPC megoldásokat vezet be az európai piacon. Örömmel látjuk, hogy az Intel Cluster Ready tanúsítás megszerzésével a vállalat sikeresen felgyorsította a PRIMERGY RX200 S6 terjedését" - mutatott rá Boyd Davis, az Intel Architecture Group alelnöke és az Intel adatközpont-megoldások marketingjéért felelős ügyvezető igazgatója.

HPC fürt növeli a számítógépes modellezési teljesítményt a műszaki egyetemen
A Fujitsu első európai HPC ügyfelei közé tartozik Németország egyik vezető műszaki egyeteme, a mintegy 30 ezer hallgatóval és 450 fős oktatói gárdával rendelkező RWTH Aachen Egyetem. Az egyetem számítástechnikai és kommunikációs központja a Fujitsut kérte fel HPC fürtje szállítására.

A Fujitsu és rendszerbevezetési partnere, az Unicorner egy 250 számítási node-ból álló fürtöt telepített az intézményben, Linux és Windows operációs rendszerrel. A rendszer nagy teljesítményű blokkolásmentes InfiniBand hálózattal dolgozik, támogatja a párhuzamos számítógépes szimulációt, és interaktív hozzáférést biztosít az alkalmazásokhoz a felhasználóknak.

A Fujitsu dedikált HPC csapatánál több százan dolgoznak az új HPC megoldások fejlesztésén, a középkategóriás rendszerek tervezésén, és nyújtanak telepítési és műszaki támogatást az ügyfeleknek.
5 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 13 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

11 éve, 14 napja

Ez jo, hogy pörgetik a dolgokat a srácok
Hát Hori biztosan nem De a Cs-és szerverek sem

válasz erre

lacyboy

11 éve, 15 napja

Hori a (hun) írta:
Ezzel nem lennének laggosak a cod szerverek az biztos
ja az biztos h menne rendesen

válasz erre

Hori a (hun)

11 éve, 15 napja

Ezzel nem lennének laggosak a cod szerverek az biztos

válasz erre

DNS

11 éve, 15 napja

Várható ár és megjelenés? Amint kapható lesz, rohanok venni egyet

Amúgy a Budapesti Műszaki Egyetemnek is biztos jól jönne egy ilyen fürtöcske...

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljapityuska profiljarDAVE profiljaWickedSick profilja