A Gigabyte bemutatta 1 GB-os HD 6950 videokártyáját

2011. január 20.
2.5811
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Gigabyte Technology bejelentette, hogy egy új fejlesztésű grafikus vezérlővel bővítette ki a termékkínálatát.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az Advanced Micro Devices 1 GB videomemóriával ellátott Radeon HD 6950-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Gigabyte GV-R695OC-1GD típusjelzéssel fog felbukkanni. A gyorsító a gyártó Ultra Durable felépítése szerint lett tervezve, a hűtéséről pedig a szintén egyedi fejlesztésű, három ventilátorral szerelt WindForce 3X hűtőrendszer gondoskodik.

A Gigabyte GV-R695OC-1GD 40 nm-es gyártástechnológiával előállított, Cayman névvel illetett grafikus feldolgozója 1408 darab Stream processzort és 88 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 256 bites adatsínen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. Ahogy azt már a nagy teljesítményű hűtés sejteti, a kártya gyárilag megemelt GPU órajellel fog megérkezni a boltok polcaira, ugyanis a sebességét 800 MHz-ről 870 MHz-re hangolták át a mérnökök, a 256 bites GDDR5 memóriarendszer viszont továbbra is az előírt 1250 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 5000 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek két darab DVI, egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2 kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik az ATI CrossFireX csatolófelület sem, így igény esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. A működéshez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A gyorsítókártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 4.1 és OpenCL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3), az Eyefinity, a Stream, az ATI Avivo HD, a PowerTune, valamint a 3D-s megjelenítésben segédkező HD3D technológiája egészít ki. Az új Gigabyte GV-R695OC-1GD várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.


A Gigabyte bemutatta 1 GB-os HD 6950 videokártyáját - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

Bírom, hogy a különböző gyártók ugyanazt a kártyák azzal próbálják egyedivé tenni, hogy különféle hűtőrendszereket dolgoznak ki rá. Nekem ez nagyon tetszik. Gondolom ez a 3 ventis szépség sem melegszik túl.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profiljaKisember001 profiljaKisember001 profilja