Pure Farming 2018 teszt

2018. március 20.
74.1551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
adriano profilja, adatai
adriano
Gazdálkodók, gyülekezzetek! Nyilván mindenki hallott már mezőgazdász-szimulátorról. Van belőlük egy pár, igaz, eddig mondhatni az egyetlen kiemelkedő darab a Farming Simulator volt. Bejelenthetem, hogy ez mostantól megváltozik, hiszen itt az új trónkövetelő, amely végre egy épkézláb alternatívát nyújt a virtuális farmerkedés szerelmeseinek, ráadásul teljesen magyar nyelven. Ha mindig lelkesen vártátok a Farming Simulator menetrend szerint megjelenő részeit, akkor itt a helyetek, garantáltan nem fogtok csalódni!
Advertisement


Néhányan talán értetlenül állnak az ilyen típusú, valamilyen munkahelyet bemutató játékok előtt, hiszen ugye ki az, aki egy hosszú átdolgozott vagy épp áttanult nap után hazamegy, és pihenésképp is dolgozni akar? Na ugye, hogy senki, vagy csak nagyon kevesen. Igen ám, de ha a "munka" olyan, ami egyben pihentető is, és ki lehet engedni általa a fáradt gőzt, akkor már mindjárt más a helyzet.

Mi tagadás, vannak a műfajnak enyhén szólva nem túl jól sikerült képviselői, mint a favágó-szimulátor, vagy az egészen kriminális tűzoltós rettenet, de a kamionos, a repülős és kiváltképp a gazdálkodós stuffok szerintem nagyonis kedvelhetők, és nyugis mivoltuk miatt jó kikapcsolódást nyújthatnak.

Hát van ennél szebb látvány?

Hát van ennél szebb látvány?


Ez utóbbiakkal, főleg a farm-szimulátorral időnként én is szívesen elszöszmötölök, így hát örömmel vettem a kezembe Pure Farming 2018-at, és nem csalódtam. Igazi chill-játék, már persze akkor, ha szeretnénk, hogy az legyen: Jó pár lehetőség és beállítás áll rendelkezésre ahhoz, hogy a számunkra legmegfelelőbb játékélményt hozzuk ki belőle.

Ha újak vagyunk a műfajban, akkor érdemes a sztori-móddal kezdenünk. Itt egy vidéki kisfiúból lett városi ficsúrt alakítunk, akire nagyapja ráhagyta a farmját, ő pedig szeretne rajta elboldogulni és megélni. Van azonban egy kis bökkenő: Az öreg adósságot is hagyott szegény fejünkre, így a kampány fő célja az lesz, hogy a megtermelt javaink eladásából visszafizessük a kölcsönt, ezzel megmentve, amit nagyapa felépített.

Ebből lesz a finom kenyér. Meg a sör.

Ebből lesz a finom kenyér. Meg a sör.


Ez a mód voltaképp arra szolgál, hogy megtanítson nekünk mindent, amit tudnunk kell az irányításról, mechanizmusról, menüről, stb. Bármiféle farmszimulátoros tapasztalat nélkül is érdemes belevágni, hiszen a program végig erősen fogja a kezünket. Tulajdonképp nincs más dolgunk, mint élvezni a vidéki élet napos oldalát, pénzt keresni, és felvirágoztatni a farmot. Bárcsak az életben is ilyen könnyű lenne a gazdáknak!

Akik itt megbarátkoztak a dolgokkal, vagy már úgy érkeznek, hogy mindent tudnak a mezőgazdaságról, amit csak lehet, azok belevethetik magukat a mély vízbe, vagyis a szabad játékba. Gondolom egyértelmű: Ebben a módban gyakorlatilag azt és úgy csinálunk, amit és ahogy akarunk, a lényeg, hogy ne tegyük tönkre teljesen a farmot.

Vagy nagyon feljött itt a talajvíz, vagy rizst termesztenek.

Vagy nagyon feljött itt a talajvíz, vagy rizst termesztenek.


A menürendszer az ilyesféle szimulátoroknak általában fontos része szokott lenni, így hát örömteli hír, hogy itt ezt is ügyesen oldották meg. Ma már a gazdák számára is elengedhetetlenek a modern technika vívmányai, ezek itt a tabletünk képében jelennek meg, amely valójában a játék menüjének a szerepét tölti be.Nem csak a térképet láthatjuk rajta, hanem számon tarthatunk mindent, ami a földjeinkkel, gépeinkkel, állatainkkal, stb. kapcsolatos.

Könnyűszerrel áttekinthető, hogy melyik területeket kell megöntözni, melyik jószágot megetetni, hol érett be a termés, tényleg minden, amire csak szükségünk lehet. Megfigyelhető az is, hogy ha kapunk egy jó esőt, akkor a földjeink automatikusan öntözötté válnak, akár az életben. Rendelni is tudunk a tableton keresztül, akár még üzemanyagot is, ha épp nemtörődömök voltunk, és szántás közben leállt alattunk a traktor, mert két liter gázolajjal indultunk el megváltani a világot.

Jó farmernek ilyenre is telik, nem csak traktorra.

Jó farmernek ilyenre is telik, nem csak traktorra.


Ami a rendeléseket illeti, felmerül egy furcsaság is, mégpedig hogy az így hozatott cuccokat körülbelül húsz, esetenként akár ötven százalékkal is drágábban kapjuk, mintha beslattyogtunk volna értük a boltba vagy a benzinkútra. Ugye e téren némileg ellentmondás van a valódi tendenciákkal, mert az életben általában olcsóbban jövünk ki, ha neten intézzük a dolgokat...de ez már csak olyan fokú szőrszálhasogatás, hogy szinte szégyellem megemlíteni.

A játékmódok sora a kampánnyal és a szabad gazdálkodással még nem ért véget. Adott a választható kihívások lehetősége is, ahol mazochisták némi stressz-faktorral is megspékelhetik az amúgy nyugis kalandokat. Ez ugyebár abból áll, hogy különféle feladatokat és kritériumokat kapunk, amelyeket teljesítenünk kell, akár a világ távoli pontjain elhelyezkedő farmokon is. Lesz itt például rizsgazdálkodás Japánban, paradicsom termesztése szárazság idején, és így tovább.

A festői Kolumbia. Nem, nem az nő a földeken, amire gondoltok.

A festői Kolumbia. Nem, nem az nő a földeken, amire gondoltok.


Hogy őszinte legyek, én legszívesebben tartózkodom ettől az opciótól, de mindenképp értékelendő, hogy van, hiszen a plusz kihívást keresők nyilván örülnek majd neki. Ja, ha már a kihívásnál tartunk: Választható nehézségi fokozatok nincsenek a játékban, de rövidre zárva a kérdést, szerintem egyáltalán nem hiányoznak.

A technikai megvalósításról annyit, hogy a Pure Farming 2018, nos, nem kiemelkedő, de nem rossz, és a célnak maximálisan megfelel. Grafikailag nem tökéletes, és egy kicsit, hogy is mondjam, meseszerűbb, mint a Farming Simulator, de nem zavaró értelemben.

A növények, földek, szántások, járműveken lévő koszolódás például teljesen rendben van. Ahol néha kilóg a lóláb, azok a környező hegyek, vagy a terep más, "aláfestő" elemei. Látótávolságunk is kicsit korlátolt, sokszor már eléggé közel érünk valamihez, mire varázsütészserűen előtűnik a semmiből. Nem túl feltűnő hibák ezek k, és kinézet terén senki sem várhat tökéletest egy mezőgazdász stufftól, de azért van még hova fejlődni.

Irány a diszkó.

Irány a diszkó.


Egy új címről (és úgy tűnik egy új sorozatról) beszélünk, így hát nem meglepő, hogy liszenszelt márkákból picit kevesebb jut, mint ami a riválisnál megszokott. Példaként: Körülbelül felannyi traktor van PF, mint a FS. Kicsit kevésnek tűnhet, de igazán megbocsáthatjuk ezt egy most induló franchisenak.

Az összegzés előtt még megemlítenék két pozitívumot, aláhúzandó, hogy mennyire tetszett nekem a Pure Farming 2018. Az egyik, hogy ingyenes DLC-k várhatók az élmény további javítása érdekében, ez a mai világban nagyon dicséretes dolog, és jó hozzáálásról tanúskodik a játékosok felé.

A másik minket, magyarokat (is) érint: Több nyelvre honosították a programot, ezek között pedig örömteli módon a mi anyanyelvünk is helyet kapott, úgyhogy még bájosabb lesz az egész az ember szemében. Szinkron ugyan nincs, de a menü és a feliratok tökéletesek, nagy köszönet értük.

Tablet nélkül már permetezni sem szabad elindulni.

Tablet nélkül már permetezni sem szabad elindulni.


A Pure Farming 2018 ugyan semmiben sem újítja meg a műfajt, de ki merem jelenteni, hogy egy kicsit tökéletesíti azt. A többfajta játékmód általi változatosság szintén nagyon jót tesz neki, a magyar nyelvről már nem is beszélve. Szerintem az ára is egészen barátinak mondható, főleg ha belegondolok, hogy aki kedveli a műfajt, az számtalan óra szórakozást kap a pénzéért.. Egyszerűen nagyon igényes, kedves, jól sikerült kis darab ez, aki hozzám hasonlóan szereti az ilyesféle kikapcsolódást, annak nem érdemes sokat gondolkodnia a vételen.

Pure Farming 2018 / Tesztplatform: PlayStation 4

a polcon a helye
  • Stílus: Szimulátor
  • Megjelenés: 2018. március 13.
  • Ár: 6.790 Ft-tól
  • Multiplayer: nincs
  • Magyar nyelvű feliratok és menü
  • Többféle játékmód
  • Sok-sok valósághű tennivaló
  • Átlátható menü, egyszerű irányítás
  • Apróbb grafikai gondok
  • Relatíve kis munkagép-választék
  • Hang
    7
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    9
  • Hangulat
    9
8
10 hozzászólás

Ronalddo

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

Hát ez rohadt jó! meglepett smiley

válasz erre

Gólem

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

Nekem sokáig nem jöttek be az ilyen típusú játékok, aztán belefutottam egy kamionszimulátorba. Azóta nem tudom őket megunni. Ez is kell!

válasz erre

adriano

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

5t3v3nk3 írta:
"Jó farmernek ilyenre is telik, nem csak traktorra."

Tudod Te mennyibe kerül egy mondjuk egy Volvo traktor? röhögő smiley röhögő smiley Amúgy a cikk jó!

Haha, tudom, ezt nem úgy értettem hogy a kocsi drágább lenne, hanem inkább hogy a traktor mellett még ez is beledér, de teljesen jogos a felvetés röhögő smiley És kösz az elismerést, örülök ha tetszett a cikk! mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

marco írta:
Lehet nyerni! kacsintó smiley

http://bit.ly/2u4N8kv
Gondolod nem tudom, már rég jelentkeztem rá, de gondoltam hátha meg lehet titeket vesztegetni valahogy röhögő smiley

Egyébként tök jó, hogy játékot is lehet nyerni a pólóval együtt, nekem mégis a póló keltette most fel jobban a figyelmem. Játékot nem vettem meg, mert biztos vagyok benne, hogy hamarosan még ennél is olcsóbb lesz. Nagyon réteg játék és az ilyenek hamar leértékelődnek, de a póló az elfogy.

válasz erre

petrovicsz

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

Hihetetlen hogy valaki el tudja verni a Farming Simulatort, márpedig úgy tűnik hogy itt a trónkövetelő! meglepett smiley

válasz erre

marco

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

totyak írta:
Nekem nagyon tetszenek az ilyen farmos játékok. A magyar nyelv szinte kötelező volt bele. Egyrészt mert a konkurencia játéka is magyar, másrészt meg potenciális vevők vagyunk, hiszen országunk gazdasága nagy részben a mezőgazdaságra épül.
Érdekes, több játékos véleményét is olvastam, hallottam, és inkább szidják a játékot, mint dicsérik. A Farming Simulatort egyértelműen jobbnak ítélték meg és ezt a Pure Farmingot amolyan időkitöltőnek szerezték be, amik a másikból nem jön az új epizód.

Olvasom itt az alattam levő hozzászólásokban, hogy micsoda butaság ez, akkor már miért nem megy el az ember igazából gazdálkodni. De hát miért nem áll be az ember igazából a seregbe és megy háborúba, miért nem ment focistának, vagy autóversenyzőnek, ne adja Isten autótolvajnak. Szóval értitek, tessék elfogadni, hogy erre bizony igény van.

Az ára is nagyon kedvező PC-n, szerintem tényleg egy jó kis szórakoztató program lett.

Ui: Ha esetleg valahogy a GC-vel le lehet boltolni egy olyan pólót, amit a játékhoz adnak, az nagyon frankó lenne, mert szerintem haláli röhögő smiley
Lehet nyerni! kacsintó smiley

http://bit.ly/2u4N8kv

válasz erre

totyak

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

Nekem nagyon tetszenek az ilyen farmos játékok. A magyar nyelv szinte kötelező volt bele. Egyrészt mert a konkurencia játéka is magyar, másrészt meg potenciális vevők vagyunk, hiszen országunk gazdasága nagy részben a mezőgazdaságra épül.
Érdekes, több játékos véleményét is olvastam, hallottam, és inkább szidják a játékot, mint dicsérik. A Farming Simulatort egyértelműen jobbnak ítélték meg és ezt a Pure Farmingot amolyan időkitöltőnek szerezték be, amik a másikból nem jön az új epizód.

Olvasom itt az alattam levő hozzászólásokban, hogy micsoda butaság ez, akkor már miért nem megy el az ember igazából gazdálkodni. De hát miért nem áll be az ember igazából a seregbe és megy háborúba, miért nem ment focistának, vagy autóversenyzőnek, ne adja Isten autótolvajnak. Szóval értitek, tessék elfogadni, hogy erre bizony igény van.

Az ára is nagyon kedvező PC-n, szerintem tényleg egy jó kis szórakoztató program lett.

Ui: Ha esetleg valahogy a GC-vel le lehet boltolni egy olyan pólót, amit a játékhoz adnak, az nagyon frankó lenne, mert szerintem haláli röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

Yanez

6 éve, 6 hónapja és 6 napja

Nekem nagyon meredek gondolat, hogy valaki egy ilyen szimulátorba órákat képes beletenni, miközben a valóságban ezt valaki pénzért csinálja. Akkor inkább elmennék valamit dolgozni a való életben, mintsem itt gürizzek virtuálisan.

válasz erre
Pure Farming 2018
6.790 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
Korpácsi pierre  profiljamarco profilja