Műszaki probléma miatt két szolgáltató felfüggesztette a Motorola Razr forgalmazását Amerikában

2006. március 15.
1.5311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A T-Mobile USA és a Cingular Wireless bejelentették, hogy ideiglenesen felfüggesztik a Motorola zászlóshajó termékének számító Razr telefonok forgalmazását, mivel a készülékek egy része műszaki hiba miatt véletlenszerűen bontja a hívásokat, illetve kikapcsol.
 

A Motorola sietett hozzátenni a hírhez, hogy a meghibásodás csak korlátozott számú, GSM rendszerű Razr mobilt érint. Alan Buddendeck szóvivő a Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy a probléma az amerikai szolgáltatóknak január 16. és február 28. között eladott készülékeknél jelentkezhet, arra azonban nem tért ki, hogy más piacokon is előfordulhatnak-e hibás termékek.

A T-Mobile és a Cingular legkésőbb péntekig újra forgalmazni szeretné a népszerű telefont: ennek feltétele, hogy addigra kiválogassák és bevonják a raktárakból a problémás készülékeket. A Motorola a felhasználóktól nem tervez mobilokat visszahívni, ami elvileg azt jelenti, hogy a hibás darabok egyelőre nem kerültek ki a fogyasztókhoz.

A különlegesen vékony, széthajtható kivitelű Razr 2004 vége óta kapható, és azóta is a Motorola egyik legsikeresebb termékének számít. Így aztán a meghibásodás érzékenyen érintheti a gyártó fogyasztói értékelését, habár az átmeneti probléma a szóvivő és több piaci elemző szerint sem befolyásolja negatívan a cég pénzügyi helyzetét. A Motorola papírjainak értéke mindenesetre két százalékpontot esett pénteken. A Razr egyébként a szolgáltatók számára is fontos: becslések szerint a T-Mobile USA készülék-eladásainak 10, a Cingular esetében pedig 15 százalék a népszerű Motorola mobilnak köszönhető.

Kapcsolódó linkek:
Motorola Corporation
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 11 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt