Már fel is törték a Nokia N-Gage konzoltelefont?

2003. november 13.
1.7201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kapcsolat profilja, adatai
Kapcsolat
A Nokia vizsgálatot indított, hogy kiderítse, vajon valóban máris sikerült-e feltörni a cég játékgép-mobiltelefonjának védelmi szoftverét.

Ha az interneten keringő értesülések igaznak bizonyulnak, akkor még a feltételezettnél is rosszabb a helyzet, mivel nem csak arról van szó, hogy valaki ingyen átveheti a drága játékszoftvereket saját N-Gage telefonjára, hanem azok minden Symbian operációs rendszert futtató telefonon játszhatóvá válnak.

A Symbian operációs rendszere rendkívül népszerű az újgenerációs telefongyártók körében, így igen sok készüléktulajdonos hasznot húzhatna a biztonsági résből.

Az először október végén szárnyra kapott szóbeszédet még nem tudta maradéktalanul ellenőrizni a Nokia, ám a finn cég bejelentette, hogy a telefonok árához képest jelentős összegért, 30-35 dollárért árult játékokat várhatóan hamarosan ingyenesen elérhetővé teszik az interneten át. Az N-Gage egyébként rácáfolva a kétkedők véleményére, átütő siker lett, október elejei bemutatkozása óta több mint 400 ezer darabot értékesítettek belőle, ami a szokásos készülékárakhoz viszonyított magasabb árfekvés mellett rendkívüli eredménynek tekinthető.

Kapcsolódó linkek:
N-Gage site
Nokia Corporation
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljamarco profilja