Új Nintendo DS a láthatáron

2008. szeptember 28.
1.7481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Reuters reggeli jelentéséből kiderült, hogy a Nikkei értesülései szerint, a Nintendo még idén előrukkol az újragondolt, specifikációiban átalakított és kibővített Nintendo DS konzollal.

Régóta szállingóztak pletykák a masinával kapcsolatban, de mostanáig mindazok, csupán szóbeszédnek minősültek. Bár a Nintendo hivatalos bejelentése még nem történt meg, a japán sajtó úgy tudja, hogy úton van az újjágyurmázott handheld és még idén a polcokra kerül majd, legalábbis, Japánban.

A Nintendo egyszer már sikeresen új ruhába öltöztette a korosodó marokkonzolt, ám azóta is eltelt néhány esztendő, így újból visszagörnyedtek a tervezőasztalok fölé, a műszaki guruk, hogy ismét izgalmasabbá varázsolják, nippon és a világ egyik legmenőbb masináját. Az első átalakítás csupán egy ráncfelvarrás volt, némi kijelző tuninggal egybekötve, így született meg, a szekszibb, karcsúbb és könnyebb Nintendo DS Lite.

Ezzel viszont még messze nem ért véget a fejlődés, hiszen a nagy N mérnökei összedugták a fejüket és papíron megszületett a tuning DS, amely számos ponton változik, bővül, a két elődéhez képest, tudtuk meg a Nikkei-tól. Először is kapni fog egy beépített kamerát, amely a már meglévő mikrofonnal együtt, tovább bővítheti a leendő felhasználók lehetőségeinek tárházát.

Ezenfelül kap egy SD kártyaolvasót, valamint zenelejátszási képességeket, amely szükségtelenné teszi az állandóan úton lévők számára a külön erre a célra vásárolt eszközeik hurcolását. A kijelző ismét változásokon megy át, információink szerint méretben felszed magára, valamint mindkét felület érintés érzékeny lesz majd.

Az utolsó, általunk ismert módosítás pedig a Wi-Fi-t érinti, amelynek lehetőségei kibővülnek majd, így egy kis információs terminállá avanzsál a világ kedvenc marokkonzolja. Hogy mindez mennyibe fog kerülni? Tudomásunk szerint 20,000 Yen alá lesz tornászva az ára, amely igazán kedvező, tekintve, hogy a jelenlegi modell ára 16,800 Yen.

Hivatalosan a szerkentyű még nincs bejelentve, az nem mutatkozott be a nagyközönség előtt, de közeleg az erre célra tökéletesnek vélhető pillanat. Nem, nem a Tokyo Game Show-ra gondolunk, hiszen a Nintendo nem lesz jelen az eseményen, ám egy saját buli keretein belül beszélnek majd az újdonságaikról, amelyet október másodikán bonyolítanak le, Nintendo Conference Autumn 2008 címmel. Ha a masina valóban létezik, akkor minden bizonnyal itt fogják majd leleplezni.

Várjuk a további fejleményeket. Maradjatok velünk.
1 hozzászólás

richie8

7 éve, 9 hónapja és 7 napja

Csak ezt a rózsaszín külsőt ne tegyék official-é

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljadarkomen profiljaMonyo profiljaManiac profiljagery1113 profilja