Újabb nettop PC a Zotac kínálatában

2010. október 23.
2.3671
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a kiváló grafikus gyorsítóiról ismert Zotac International bejelentette, hogy egy új fejlesztésű nettop PC-vel bővítette ki a kínálatát.

A frissen beharangozott mini számítógép a gyártó ZBOX szériájának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Zotac ZBOX HD-ID40 típusjelzéssel, valamint kétféle változatban fog felbukkanni. A rendszer különlegessége, hogy már az nVidia második generációs ION platformjával van tervezve, ami mellé az Intel kétmagos Atom processzorát társították a tervezők.

A Zotac ZBOX HD-ID40 jelzéssel ellátott alapváltozat barebone rendszerként fog megjelenni a boltok polcain, vagyis a gyártó rendszermemória, háttértároló és operációs rendszer nélkül szállítja, így ezek beszerzése és telepítése a felhasználó feladata marad, míg a Plus jelzéssel ellátott modell már komplett konfigurációként lesz beszerezhető.

Az új nettop PC az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és a fent említett Intel központi feldolgozó 1,8GHz-es Atom D525-ös változatával van felvértezve. A rendszermemória számára két darab DDR2-es SO-DIMM aljzat kínál beépítési lehetőséget, amik a Plus verzió esetében 2GB RAM-al vannak feltöltve. A képi megjelenítésért a 16 darab CUDA maggal szerelt, 512MB DDR3 VRAM-al rendelkező nVidia GeForce GT218-as grafikus processzor felel, aminek köszönhetően a számítógép könnyedén megbirkózik akár az 1080p felbontású HD videotartalmakkal is.

Adattárolónak egy darab 2,5 inches hagyományos merevlemez vagy szilárdtest-meghajtó (SSD) kerülhet beépítésre, viszont a Zotac ZBOX HD-ID40 Plust egy 250GB-os HDD-vel szállítja a cég. A különféle hálózatok elérését egy Gigabit Ethernet vezérlő, és egy 802.11n rendszerű WiFi modul garantálja. A konfigurációból természetesen nem hiányzik az integrált audiorendszer és a több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó sem, a csatlakozók választékában pedig megtalálható a DVI és a HDMI kimenet, valamint az eSATA/USB 2.0 port is. Az új Zotac ZBOX HD-ID40 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

totyak

14 éve, 7 hónapja és 5 napja

Milyen pici és mégis milyen jó kis gép.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja