Sid Meiers Civilization IV: Colonization régi de mégis új

2008. július 23.
6.0191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Sid Meier neve nagybetűs fogalom a gamer társadalomban, ez nem vitás! Persze lehet gyűlölni is a játékait, az azonban vitathatatlan, hogy ami az ő neve alatt jelent meg, az enyhe kifejezéssel is nagyon jó volt.

Ugyan nem ma jelent meg a Colonization korábbi része, Sid bácsi úgy gondolta, hogy itt az ideje, hogy újra átéljük az egészet és ismét elrepítsen minket az újvilágba.

A legújabb hírek szerint ez nem egy kiegészítő lemez, hanem a valamikori Colonization egy új köntösbe bújtatva. Gondban vagyunk, hiszen folytatásról sem beszélhetünk... De hát akkor mi ez mégis? A hírek szerint a Civilization sorozat egy új része, amely önállóan futtatható, de mégis a valamikori Colonization. Ti is belezavarodtatok? Oké, mert én is!:) De hát mit számít, ha egy újabb olyan stratégiai játékot kapunk, ami minden műfajt kedvelőnek megdobogtatja a szívét?!

Aki játszott már a Civ IV-el, az tudja milyen grafikai motor is muzsikál alatta. Ebből következik, hogy a Colonization is hasonló grafikai kinézetet fog kapni, a fejlesztők annyit tettek hozzá, hogy azért kicsit feltuningolják (szebbek lesznek az animációk, a víz effektusok, jobban ki lesznek dolgozva az egységek, stb.)! Nagyon helyes! Bár nekem úgy érződik, hogy egy újabb bőr lehúzása a Civ IV névről. No de félre bánat, félre bú, lássuk mik az újdonságok még!

A fejlesztők külön kiemelték az új kezelőfelületet. Nem volt túl nagy gond a régivel sem szerintem. De szerintük az igazi nagy durranás a multiplayer mód lesz, ami szintén megújult illetve visszatért. Állítólag négy játékos is küzdhet majd egymással és szerintük ez hatalmas élmény lesz az eddigi Civ IV rajongóknak. A szingli módban választhatunk, hogy német, angol, francia vagy spanyol telepesekkel szeretnénk "kolónizálódni" és választásunktól függően fog alakulni az, hogy hová is csöppenünk a nagyvilágban.

Száz szónak is egy a vége, szeptemberben megnézzük mire is jutottak Sid Meier-ék! Egy újabb pénzlehúzás lesz, vagy talán egy eget rengető új Civilization rész? Kiderül, az én véleményem, hogy a két véglet között lesz valahol. Meglátjuk...
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja