Passzív hűtésű GeForce GT 430 a Lantic kínálatában

2010. október 13.
2.1971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce és ATI Radeon grafikus gyorsítókat is felvonultató Lantic Technology a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű videokártyával gazdagodott a termékkínálata.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia legfiatalabb GeForce GT 430-as modelljére épül, a boltok polcain pedig Lantic GeForce GT 430 típusjelzéssel fog megjelenni. Az új gyorsító egy teljesen egyedi tervezésű, teljes magasságú nyomtatott áramkörre épül, a hűtéséről pedig egy nagyméretű passzív hűtőrendszer gondoskodik.

A Lantic GeForce GT 430 40nm-es GF108-as grafikus feldolgozója 96 darab CUDA maggal van ellátva, az 1024MB DDR3-as videomemóriát pedig egy 128bit-es adatsínen keresztül képes elérni. Az újdonság órajelei megegyeznek az nVidia referencia modellével, vagyis a GPU teljesítményét 700MHz-re, míg a shader egységek sebességét 1400MHz-re hangolta be a gyártó, az előbb említett 128bit-es DDR3-as memóriarendszer pedig az 1400MHz-es effektív frekvencián üzemel. A cég adatai szerint a kártyát mindössze 49W-os TDP érték jellemzi.

A hátlapi panelen található portok konfigurációja követi a GT 430-as gyorsítóknál már jól bevált sémát, vagyis a különféle kijelzőknek egy D-Sub VGA, egy HDMI, valamint egy DVI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget. A grafikus vezérlő természetesen már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségében még megtalálható a 3D-s Blu-ray támogatás, valamint az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA és PureVideo HD technológiája is. Az új Lantic GeForce GT 430 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket, de egyes források szerint az árcéduláján 80$ és 100$ közötti összeg fog szerepelni.
2 hozzászólás

totyak

14 éve, 8 hónapja és 9 napja

Valahogy nem kedvelem a passzív hűtéses kártyákat. Nem tartom annyira megbízhatónak őket melegedés szempontjából. Most hogy ennél mit akar jelenteni, hogy nagyméretű, azt nem tudom. Talán a mérettel akarják kompenzálni a hűtés gyenge teljesítményét?

válasz erre

skyman

14 éve, 8 hónapja és 9 napja

ez a logo az amerikai-amerikaifocicsapatokra emlékeztet leginkábbröhögő smileyröhögő smileymenő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja