Megjelent a Windows XP Update Rollup 1

2003. október 21.
2.0091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója nem is olyan rég ígéretet tett arra, hogy a Microsoft egyszerűsíteni és javítani kíván a biztonsági javítások kiadási rendszerén, ennek bizonyítékaként pedig a szoftvercég a napokban kiadott egy olyan, úgynevezett szuper patchet a Windows XP operációs rendszerhez, mely egyetlen csomagban huszonkét kritikusnak minősített frissítést tartalmaz.

Az Update Rollup 1 for Microsoft Windows XP nevet viselő javítócsomag közel 9 MB-os mérettel rendelkezik, és a redmondi székhelyű vállalat Windowsupdate.com címen elérhető internetes oldalain keresztül érhető el.

A csomag többek közt tizenhét olyan javítást tartalmaz, melyről 2002 és 2003 folyamán a Microsoft féle Security Bulletinekből, vagyis biztonsági jelentésekből már értesülhettünk.

Ismeretes, hogy a Windows XP automatikus szoftverfrissítési szolgáltatása révén a felhasználóknak rendkívül könnyű dolguk van a különböző javítócsomagok beszerzésével és telepítésével kapcsolatban. A Microsoft munkatársai elmondták, hogy a Windows XP Update Rollup elsősorban azon felhasználók és rendszergazdák dolgát hivatott megkönnyíteni, akik az eddigiekben nem telepítették egyesével a kisebb-nagyobb frissítéseket, ugyanis most egyetlen nagyobb csomagban beszerezhetik és telepíthetik azokat.

A Windows XP Update Rollup a Microsoft szoftverfrissítési terjesztési rendszere megújításának első, kézzel fogható eredménye. Steve Ballmer, a vállalat vezetője a közelmúltban New Orleans-ban megrendezett Microsoft Worldwide Partner Conference nevezetű szakmai rendezvény keretein belül jelentette be, hogy a Microsoft számos változtatást kíván végrehajtani eddigi szoftverfrissítési rendszerén, melyet az elmúlt időkben számos kritika ért. Ballmer elmondta, hogy a Microsoft a felhasználói igényekhez alkalmazkodva a jövőben nem hetente, hanem havonta fogja kiadni javítócsomagjait, persze ez alól kivételt képeznek a rendkívül veszélyes biztonsági rések betömésére hivatott javítások. Ide kapcsolódó hír, hogy a Microsoft csak valamikor a jövő év közepén tervezi kiadni a Windows XP Service Pack 2-t.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
Windows Update site
1 hozzászólás

badam10

7 éve, 6 hónapja és 21 napja

De jó is volt mikor még Windows XP-t használtam!
Azok voltak a szép idők!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja