Megjelent a Linux Mint 8 végleges kiadása

2009. december 06.
3.2741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Alig egy hónapja adtak hírt a fejlesztők a Linux Mint 8 Release Candidate 1 változatáról, a napokban viszont már be is jelentették, hogy elkészült és letölthető a Linux Mint 8 végleges kiadása.

A Linux Mint egy teljesen ingyenes Linux disztribúció, ami a hatalmas népszerűségnek örvendő Ubuntu Linux alapjaira épül. Ahogy azt már az új Linux kiadásoktól megszokhattuk, az újdonság is több tucatnyi hibajavítás és újítás eredményeként született meg, de a fejlesztők persze a legfrissebb programcsomagokról sem feledkeztek meg.

A Helena névre keresztelt legújabb Linux Mint elérhető "Main" és "Universal" kiadásban is, amik között a különbség, hogy az "Universal" nem Live CD, hanem Live DVD formátumba tölthető le, mivel az angolon kívül már több idegen nyelvet is támogat (köztük szerencsére a magyart is). A rendszer legfrissebb változata a 2.6.31-es Linux kernelre épül, és már tartalmazza az X.Org 7.4-et, valamint a GNOME asztali környezet legújabb 2.28-as kiadását. Az operációs rendszer egy teljesen átszabott szoftverkezelő alkalmazással büszkélkedhet, ami már megújult kezelőfelülettel rendelkezik és bővebb információkkal szolgál a programcsomagokról.

Az új kiadásban egy átszabott külsejű frissítéskezelő fogadja a felhasználót, a "nézet" menüpontja alatt pedig már lehetőség van a rendelkezésre álló programcsomagok megjelenítendő paramétereinek testreszabására is, így csak a felhasználó által fontosnak ítélt információk jelennek meg. A rendszer új fejlesztésű feltöltéskezelője már támogatja az FTP, SFTP, valamint SCP protokollokat is. A Linux Mint 8 Helena végleges kiadása már letölthető a fejlesztők honlapjáról.
3 hozzászólás

marco

15 éve, 6 hónapja és 16 napja

Az milyen már, a mint > ubuntu alapú. Az ubuntu > debian alapú. Még kéne a mint fölé is valami, hogy egy szép kis családfa kialakulhasson.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 6 hónapja és 16 napja

Shade írta:
Fú ez már biztos nagyon ütős lehet. röhögő smiley
Naná, hogy ütős, az 100% !!! Be****ás, hogy egy pendrive-ra simán rárakható, aztán bármelyik gépben müxik mint az állat röhögő smiley

válasz erre

Shade

15 éve, 6 hónapja és 17 napja

Fú ez már biztos nagyon ütős lehet. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja