Leszedték az Internetről a Zelda rajongói filmet

2010. január 03.
3.7731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Yoyo profilja, adatai
Yoyo
Sok játék válik annyira népszerűvé, hogy a rajongók is hozzá akarnak tenni valamit az adott produktumhoz.

Gyakran láthattunk már különféle rövidfilmeket, amelyek egy játék témáját dolgozzák fel, s ez alól a Zelda sorozat se kivétel. Amatőr csapathoz képest egészen látványosra sikeredett a Legend of Zelda: The Hero of Time, amelyet a karácsonyi időszak alatt bárki megtekinthetett az interneten, a tegnapi nap azonban a Nintendo leszedette a filmet a világhálóról.

A The Hero of Time-ot sok filmfesztiválon mutatták be, és a DailyMotion oldalán a kíváncsi emberek meg is tekinthették azt, azonban egy korábbi megállapodás szerint az újév első napjaiban el kellett távolítani a filmet a netről. A Zelda világát feldolgozó alkotás készítői a következőt nyilatkozták az esetről: "Tökéletesen megértjük a Nintendo álláspontját, hiszen védeniük kell a játékaikban látható karaktereket és világokat. Ahhoz, hogy ez teljesülhessen, olyan dolgok miatt is kénytelenek fellépni, mint a rajongók által készített alkotások, amikről sokan azt hihetik, hogy nem ártanak semminek, mégis óriási károkat tudnak okozni. Hálásak vagyunk, hogy a Nintendo engedélyezte nekünk, hogy a filmünk legalább egy rövid időre elérhető legyen a világhálón."
Töltsd le a Flash Playert, hogy használhasd a Game Channel TV-t.
6 hozzászólás

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 26 napja

Nem értem a hozzáállásukat, még ők hálásak, hogy egy rövid ideig kint lehetett a film? Vicces...

válasz erre

marco

11 éve, 7 hónapja és 27 napja

Számomra érthetetlen, miért szedették le. Aki nem ismerte a Zeldát (vannak azért dögivel), annak egy kis infoforrás lehetett volna a dolog. Ők tudják...

válasz erre

Yoyo

11 éve, 7 hónapja és 27 napja

Fogta magát egy pár ember, akik imádják a zeldát, és csináltak saját pénzből egy filmet. Azonban a Zelda és nagyjából minden játék jogvédett, ezért a Nintendo leszedette a netről a filmet, mivel a filmet készítő rajongók nem fizettek a névhasználatért és a karakterek/történet felhasználásáért. Mindenesetre rendes dolog a Nintendotól, hogy nem perelt, és hagyta, hogy egy ideig megnézhessék az emberek a neten a zeldát.

válasz erre

Marduk

11 éve, 7 hónapja és 27 napja

Ezt én nem értem oO

válasz erre

Shade

11 éve, 7 hónapja és 27 napja

Ez tök jó!

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljadarkomen profiljasony1515 profilja