Kiadták az utolsó frissítőcsomagot a Windows 2000-hez

2005. július 01.
1.5511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft kibocsátotta a valószínűsíthetően utolsó nagyobb frissítőcsomagot a Windows 2000 operációs rendszerhez.

A frissítőcsomag végül is hivatalosan nem szervizcsomagként ("Service Pack"), hanem csak úgynevezett "Update Rollup" megnevezés alatt lett kibocsátva. Ez utóbbi kifejezés általában olyan csomagokat takar a Microsoft terminológiájában, amelyek nagyrészt régebben kiadott frissítéseket tartalmaznak összegyűjtve.

Ebből adódóan az utolsó valódi szervizcsomag a szoftverhez most már a 2003-as SP4 marad. A Microsoft egyik illetékese szerint a most kiadott frissítések között azért szerepelhet néhány eddig nem publikált, alacsony veszélyességi fokú biztonsági sebezhetőséget orvosló javítófolt is.

A Microsoft júliustól csökkenti a Windows 2000-hez nyújtott támogatást, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a cég ezentúl nem gazdagítja új funkciókkal és alkalmazásokkal az operációs rendszert. A legnagyobb nyilvánosságot kapott hír a témában az volt, hogy az Internet Explorer következő, eredetileg a Longhorn-ba szánt 7-es verziója nem fut majd a rendszeren, miközben az XP-n igen. Az ügy azért kényes, mert a Windows 2000 a vállalati és vállalkozói szférában még mindig rendkívül népszerű, egy nemrég készített felmérés szerint a céges PC-k közel felén még mindig ez a Windows-verzió fut. Az "Update Rollup 1" frissítőcsomag a Microsoft letöltő központján keresztül szerezhető be.

Kapcsolódó linkek:
A frissítőcsomag letöltése
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja