Készül az ASRock új X58 Extreme6 alaplapja

2010. augusztus 21.
2.2141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint az ASRock műhelyében a mérnökök egy új fejlesztésű alaplap tervein munkálkodnak.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság a gyártó Extreme szériájának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig ASRock X58 Extreme6 típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy azt már az elnevezése is mutatja, az új alaplap az Intel X58-as chipkészlete köré épül, tehát az Intel csúcskategóriás, LGA1366 tokozású négy- és hatmagos Core i7-es központi feldolgozók fogadására van felkészítve.

Az ASRock X58 Extreme6 a videokártyák részére három darab 16X-os PCI Express 2.0 foglalattal van felvértezve, így igény esetén kiépíthető akár a többkártyás ATI CrossFireX vagy nVidia SLI grafikus konfiguráció is. Az esetleges további bővítőkártyáknak két darab 1X-es PCI Express és két darab hagyományos PCI slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig hat darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximális kiépítésben 24GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 2000MHz-es frekvencián is. A különféle meghajtóknak egy floppy, egy PATA, hat darab SATA II, és hat darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető Gigabit Ethernet vezérlő, és az integrált 7.1-es HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen található egy CMOS reset gomb, egy PS/2 billentyűzet és egy egér konnektor, négy darab USB 2.0, négy darab legújabb generációs USB 3.0, egy optikai és egy koaxiális SPDIF, egy RJ-45 LAN, egy eSATA, egy 1394 FireWire, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. A központi feldolgozó energiaellátásáról egy nyolcfázisú tápellátás gondoskodik. A felszereltséget tovább gazdagítja még az ASRock Instant Flash, Instant Boot és OC Tuner technológiája is. Az új ASRock X58 Extreme6 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.
2 hozzászólás

kpal

7 éve, 3 hónapja és 7 napja

ez jobb választás mint az asus csúcs deszkája

válasz erre

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 20 napja

huu csak az ára lég borsos lehet

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

pityuska profiljamarco profiljabekdaniel profiljasony1515 profiljaWickedSick profiljaM.O.R.P.H. profiljagery1113 profiljaiPet profiljaGargameth profilja