Hamarosan érkeznek a Point of View új táblagépei

2010. október 28.
2.2581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Napjainkra a táblagépek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ezt kihasználva az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Point of View a napokban bejelentette, hogy hamarosan két új fejlesztésű, az előbb említett rendszerre épülő termékének érkezésére számíthatunk.

A készülő újdonságok Point of View Mobii 7" és Point of View Mobii 10" típusjelzéssel fognak felbukkanni az üzletek kínálatában, háttértárolójukon pedig a Google egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Android operációs rendszere kapott helyet.

Ahogy arról már a neve is árulkodik, a Point of View 7" egy 7 inches rezisztív érintőképernyő köré épül, ami a 800 X 480-as natív felbontással rendelkezik. A borítás alatt a 600MHz-re hangolt, ARM9 architektúrára épülő Rockchip 2808-as központi feldolgozó található, ami mellé egy 256MB RAM-al épített DDR2-es memóriarendszert társítottak a tervezők. Az adatok tárolásáról modelltől függően egy 4GB-os, egy 8GB-os, vagy egy 16GB-os flash alapú meghajtó gondoskodik, de ez a kapacitás a beépített SD kártyaolvasónak köszönhetően akár 32GB-al is tovább növelhető. A felszereltségben persze megtalálható még az integrált webkamera és mikrofon, a 802.11b/g rendszerű WiFi modul, valamint a micro USB csatlakozó is. A gépet a Google Andriod operációs rendszer 2.1-es változatával, valamint egy 1500mAh teljesítményű akkumulátorral szállítja a cég.

A Point of View 10" már egy 10,1 inches kapacitív érintőkijelzővel van tervezve, ami köré a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera került beépítésre, egy mikrofon társaságában. A rendszer lelkét az nVidia Tegra 250-es chipje alkotja, ami két darab 1GHz-re hangolt Cortex ARM9-es magot tartalmaz. A táblagép 512MB-os rendszermemóriával, valamint egy szintén 512MB-os NAND Flash memóriával rendelkezik, de a kínálatból természetesen nem hiányzik az előbbi társánál leírt SD kártyaolvasó sem. A konfiguráció egy 802.11b/g szabványú WiFi egységgel rendelkezik, de a hálózati rendszert igény esetén ki lehet bővíteni egy 3G adapterrel is. Az operációs rendszer szerepét a Google Android 2.2 tölti be, az energiaellátásról pedig egy 3300mAh teljesítményű akkumulátor gondoskodik.

Az új Point of View Mobii 7" és Point of View Mobii 10" megjelenésére novemberben számíthatunk, a várható árukról a gyártó viszont egyelőre sajnos nem közölt információt.


Hamarosan érkeznek a Point of View új táblagépei - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

14 éve, 7 hónapja és 22 napja

Nagyon tetszenek az ilyen ketyerék, de nagy hibájuk, hogy nagyon gyengék. Egyes mobilok már erősebbek náluk, így nem értem, hogy legalább olyanra miért nem lehet megcsinálni.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja