Cuil: a Google babérjaira tör

2008. július 28.
1.8911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Egy korábbi Google alkalmazott egy új keresőmotort fejlesztett ki, amit nemes egyszerűséggel Cuil-nek keresztelt! A célja egyértelműen az, hogy megdöntse a google szinte monopol-hatalmát.

A hírek szerint még az is elképzelhető, hogy ez sikerülni is fog neki, hiszen már az első napokon jobban muzsikált, mint a google keresőmotorja, lényegesen több oldalt hozott be egy-egy keresés eredményére és alaposabb "kutatást" is végzett. Természetesen a Google rögtön visszavágott valami nagyobbal, de hát az igazság mindig odaát van!

A triumvirátus Anna Pattersonból - aki korábban a Google keresőért felelős cégnél dolgozott - , Tom Costelloból (aki eddig keresőmotorok fejlesztésével kereste a mindennapi betevőre, nem mellesleg Anna Patterson férje:)) és Russel Powerből (szintén ex-Google dolgozó) áll.

A Cuil gárdája azt nyilatkozta, hogy az ő keresőmotorjuk nem a hagyományos megközelítésen alapszik, hiszen külön elemez minden oldalt és minden fogalmat, majd így dobja ki a találatokat. Így szerintük eredményesebb keresés érhető el. Sőt a Cuil még csoportokba is rendezi a találatokat és kategorizálja őket. Érdekessége az oldalnak, hogy a klasszikus CRT monitorokon a Cuil fekete háttere energia takarékosabb, mint a fehér hátterű Google! (Tudom van a fekete hátterű Google is, de ezt most hagyjuk!)

Meglátjuk, hogy muzsikál az új trónbitorló, hisz a Cuil nem az első próbálkozó, aki le akarja taszítani a jelenlegi keresőóriást a pozíciójából! Kipróbáltam a keresőt, nekem még mindig a Google marad az ász! Egyelőre...

Ide kattintva megnézheted te is a keresőt!
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja