Az Asus bemutatta új U53Jc laptopját

2010. szeptember 04.
2.1991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a hordozható gépeinek termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított laptop a gyártó Bamboo szériájának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Asus U53Jc típusjelzéssel fog felbukkanni (U53JC-XX127V gyári modellszám), és különlegessége, hogy már rendelkezik az Intel Wireless Display névre keresztelt technológiájával is, ami lehetővé teszi, hogy a noteszgép képernyő tartalmát vezeték nélkül küldjük át külső megjelenítőre.

Az újdonság 386 X 257 X 31,6-33 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 2,76 kilogrammos tömeg társul. A konfiguráció egy 15,6 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontást képes kezelni. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 2,0M pixeles változata, valamint a mikrofon sem.

Az új Asus U53Jc az Intel HM55 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 2,40GHz-es Core i5 450M központi feldolgozójával van szerelve, a DDR3-as memóriarendszere pedig alapesetben 4GB 1066MHz-es RAM-ot tartalmaz. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics HD chip, és az nVidia 1GB-os GeForce 310M diszkrét videokártyája felel. A noteszgép már rendelkezik az nVidia Optimus névre keresztelt technológiájával is, ami az éppen futó alkalmazástól függően képes váltani az integrált grafikus processzor és az nVidia videorendszere között, és ezzel a módszerrel jelentősen hosszabb akkumulátor üzemidő érhető el.

Az adatok tárolásáról egy 320GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, amit egy DVD Super Multi /Blu-ray optikai meghajtóval egészítettek ki a tervezők. A különféle hálózatok elérését egy Gigabit Ethernet vezérlő, és egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul garantálja. A notebook külső részén található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó (SD, MMC, MS, MS PRO, XD), egy D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, két darab USB 2.0, egy legújabb generációs USB 3.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója.

A laptopot a Microsoft előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerével, és egy nyolccellás akkumulátorral szállítja a cég. Az új Asus U53Jc már megtalálható az európai webáruházak kínálatában 999 euró körüli áron.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljadarkomen profiljasony1515 profilja