A Shuttle bemutatta új SG41J1 Plus barebone PC-jét

2010. május 21.
2.0331
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Shuttle Computer a napokban bejelentette, hogy egy új barebone rendszerrel gazdagodott a kisméretű számítógépeinek termékpalettája.

A frissen beharangozott újdonság valójában a gyártó korábbi SG41J1 modelljének az átszabott változata, ami az üzletek kínálatában Shuttle XPC Barebone SG41J1 Plus típusjelzéssel fog felbukkanni. A ráncfelvarrásnak köszönhetően az új mini PC már rendelkezik DDR3 rendszermemória támogatással, és az elődjéhez hasonlóan az elhelyezése sem jelenthet különösebb problémát, ugyanis mindössze 325 X 215 X 190 milliméteres méretekkel dicsekedhet.

A gépet a gyártó processzor, RAM, háttértároló és operációs rendszer nélkül szállítja, így ezek beszerzése és telepítése a felhasználó feladata marad. A Shuttle XPC Barebone SG41J1 Plus egy Intel G41 Express + ICH7 chipkészlet párossal felvértezett alaplappal van felszerelve, ami az Intel LGA775 tokozású Celeron 4XX, Celeron Dual Core, Pentium Dual Core, Core 2 Duo és Core 2 Quad központi feldolgozók fogadására képes, a két darab DDR3-as memória aljzatba pedig maximálisan 8GB 800MHz-es vagy 1066MHz-es RAM-ot lehet építeni. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator X4500-as grafikus chip felel, de az alaplap 16X-os PCI Express foglalatának köszönhetően lehetőség van akár nagyobb teljesítményű videokártya használatára is, az esetleges bővítőkártyának pedig egy hagyományos PCI slot áll rendelkezésre.

A különféle meghajtóknak egy PATA és három darab SATA II port biztosít csatlakozási lehetőséget. A számítógép felszereltségéből természetesen nem hiányzik az integrált 5.1-es hangkártya és a Gigabit Ethernet vezérlő sem. A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet és egy egér, egy D-Sub VGA, négy darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, egy soros, és az előbb említett audiorendszer csatlakozói, az előlapon pedig további két darab USB 2.0 csatlakozó lett kialakítva. Az új Shuttle XPC Barebone SG41J1 Plus már megtalálható a nagyobb külföldi üzletek kínálatában 159 euró körüli áron.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljatotyak profilja