A Zotac piacra dobta új H55U3 WiFi alaplapját

2010. augusztus 07.
2.3511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Főként a kiváló grafikus gyorsítóiról ismert Zotac bejelentette, hogy ezúttal egy új alaplappal bővítette ki a termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság tulajdonképpen a gyártó korábbi H55-ITX WiFi modelljének a módosított változata, ami a boltok polcain Zotac H55U3 WiFi típusjelzéssel fog megjelenni. Az új alaplap mini-ITX formátummal lett tervezve, így elsősorban a HTPC (Home Theater PC) rendszerek tulajdonosainak jelenthet ideális választást.

Ahogy arról már a modellszáma is árulkodik, a Zotac H55U3 WiFi az Intel H55-ös chipkészlet köré épül, tehát az Intel LGA1156-os tokozású Core i3, Core i5 és Core i7 központi feldolgozók fogadására van felkészítve, egészen a 95W-os TDP értékkel rendelkező modellekig. A képi megjelenítésről alapesetben a CPU-ba integrált Intel HD Graphics chip gondoskodik, azonban ha a felhasználó nagyobb teljesítményű videokártyát szeretne használni, akkor rendelkezésre áll még egy 16X-os PCI Express 2.0 foglalat is. A rendszermemóriát két darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 8GB RAM-ot képesek kezelni az 1066MHz-es vagy az 1333MHz-es frekvencián, a különféle meghajtóknak pedig hat darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az új alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a már megszokott Gigabit Ethernet vezérlő, és a 7.1-es HD audiorendszer sem, de a választékot a gyártó kiegészítette még egy mini PCI Express slotba illeszkedő, 802.11b/g/n szabványú WiFi modullal is. A hátlapi I/O panelen található egy HDMI és egy DVI kimenet, nyolc darab USB 2.0 (a gyártó még nem erősítette meg), két darab legújabb generációs USB 3.0, egy optikai SPDIF, egy RJ-45 LAN, valamint az előbb említett integrált hangkártya csatlakozói. Az új Zotac H55U3 WiFi már felbukkant a kínai webáruházak kínálatában 118$ körüli áron, a szélesebb körű megjelenéséről viszont egyelőre sajnos nincs információ.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja