Ezek voltak szerintünk 2022 legjobb videojátékai

2022. december 25.
102.6991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mikee profilja, adatai
Mikee
Sajnos a koronavírus még az idén is éreztette a hatását, viszont rengeteg remek videojátékkal és élménnyel lettünk gazdagabbak idén is. A Sony elképesztő iramot diktált idén, ami a toplistán is meglátszik, számos PlayStation-exkluzív cím végzett előkelő helyen a listánkon, amely a Game Channel 2022-es játéktesztjei alapján készült. Nehéz is volt a választás, hiszen rengeteg játék végzett 90% fölött, de mi azért vettük a fáradságot és összeszedtük nektek egy listába, hogy mik is volt a a Game Channel szerkesztősége szerint 2022 legjobbjai!


10+1. Total War: Warhammer III - 80%

A lassan hat éve tartó Total War: Warhammer epikus története méltó lezárást kapott a Total War: Warhammer III-al, ami minden technikai hibája és helyenként már megkopott grafikai megoldásai ellenére még mindig egy remek RTS-élményt tud nyújtani a játékosok számára. Számos új frakció, valamint egy epikus kampány is érkezett, idén nyáron pedig friss tartalmakkal, új lordokkal bővült ki a játék, megérkezett a Champions of Chaos DLC, szóval panaszkodni továbbra sincs okunk.


Teszt: Total War: Warhammer III teszt

Minden a játékról: Total War: Warhammer III adatlap


10. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - 80%

Amikor már azt hittük, hogy a LEGO már nem tud újat mutatni nekünk, az év egyik nagy meglepetéseként befutott a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. A játék ugyan nem reformálta meg a műfajt, kihívást pedig csak nyomokban tartalmaz, viszont a gyermeki humor és a brutális tartalom mindenért kárpótolt minket. Autentikus Star Wars hangulat, számos újítás, rengeteg meglátogatható bolygó és a filmekből ismerős újragondolt jelenetek várnak majd ránk, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott kikapcsolódás az ünnepekre!


Teszt: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga teszt

Minden a játékról: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga adatlap


9. Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) - 80%

Minden évben morgunk azon, hogy az aktuális CoD epizód semmiben sem változott az elődjéhez képest, erre válaszul idén az Activision lépett egy merészet a Call of Duty: Modern Warfare 2-vel. Az új epizód 100%-ra pörgette az akciót, kaptunk egy ütős kampányt, valamint apró finomításokat a multiban. Technikailag sajnos akadtak problémák, viszont a multiplayer rész még mindig elképesztően szórakoztató, szóval az új irány mindenképpen bizakodásra adhat okot. Nem is kérdés, rajta a helye a listán!


Teszt: Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) teszt

Minden a játékról: Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) adatlap


8. Elden Ring - 83%

A FromSoftware csapata a Dark Souls 3 után egy nyitott, kegyetlen szörnyekkel és brutális bossokkal teli világba kalauzolt el minket idén, az Elden Ring pedig nem is hozott szégyent a szivatós elődökre. Az alapok szinte változatlanok maradtak, viszont az apróbb újítások, a lovaglás, a hatalmas, immáron szabadon bejárható nyílt világ pont annyi újdonságot hozott magával, hogy nem húzzuk a szánkat. A nehézség még mindig brutális, néhány boss pedig indokolatlanul erős, viszont a sötét fantasy világ pillanatok alatt képes magába szippantani az embert. Mazochistáknak kötelező darab!


Teszt: Elden Ring teszt

Minden a játékról: Elden Ring adatlap


7. Rainbow Six Extraction - 85%

Voltak kétségeink és kérdéseink, amikor a Ubisoft úgy döntött, hogy a következő Rainbow Six játékban nem lesz PvP mód, pusztán PvE. Szerencsére a Rainbow Six Extraction sikeresen ránk cáfolt, a Chimera paraziták elleni harc pedig roppant élvezetesre sikeredett. A játékmenet pont annyit változott, hogy érdekes és dinamikus maradjon, számos új játékmódot és nehézségi szintet kaptunk, a grafikai prezentáció pedig egészen hangulatosra sikeredett. Talán egyedül a PvP mód hiányzik, de ezúttal megengedőbbek voltunk, hiszen a Rainbow Six Extraction így is egy remek program lett végül.


Teszt: Rainbow Six Extraction teszt

Minden a játékról: Rainbow Six Extraction adatlap


6. Mario + Rabbids: Sparks of Hope - 88%

Nehéz dolga volt a Nintedo-nak, miután bejelentették a nagysikerű körökre osztott stratégiai játékuknak, a Mario+Rabbids: Kingdom Battle folytatását, ami 2017 egyik nagy meglepetése volt. A Mario+Rabbids: Kingdom Battle fogta a megszokott formulát és ahol tudott, ott finomított rajta. Az őrült nyulak továbbra is elképesztően szórakoztatóak, a sztorit továbbra sem lehet komolyan venni, viszont a néhány bosszantó apróságot leszámítva még mindig hosszú órákra képes lekötni az embert. Így kell kérem folytatást készíteni!


Teszt: Mario + Rabbids: Sparks of Hope teszt

Minden a játékról: Mario + Rabbids: Sparks of Hope adatlap


5. Gran Turismo 7 - 90%

A Gran Turismo név évek óta egyet jelent a kikezdhetetlen minőséggel, a széria idén egy közel tökéletes epizóddal jelentkezett ismét. A Gran Turismo 7 elképesztő látványvilággal farolt be a PlayStation konzolokra, temérdek vezethető járgány, számos beállítási, testreszabási funkció, valamint parádés vezetési élmény várt ránk a legújabb részben. Sajnos nem lett tökéletes az élmény, a pályák lehettek volna jobban kidogozottabbak, viszont ez nem von le abból a tényből, hogy a Gran Turismo 7-nek bérelt helye van ezen a listán.


Teszt: Gran Turismo 7 teszt

Minden a játékról: Gran Turismo 7 adatlap


4. The Last of Us Part 1 - 90%

Igazából itt egy kicsit gondban voltunk, hiszen a nagy remastered áradatban nehéz volt kimazsolázni, hogy melyik játéknak van helye a listán. A választásunk végül a The Last of Us Part 1-re esett, ami a PlayStation 3 után immáron a harmadik generáción teszi tiszteletét. Joel és Ellie szívszorító kalandja a teljesen újradolgozott átvezetőkkel még nagyobbat üt, szerencsére a megszépített, részletgazdagabb külcsín mellett a játékmenet finomhangolására és rengeteg apróságra is tudtak figyelni a készítők. Az árazással kapcsolatban lennének kérdéseink, viszont olyan minőségi munkát végeztek a fejlesztők, hogy le a kalappal előttük!


Teszt: The Last of Us Part 1 teszt

Minden a játékról: The Last of Us Part 1 adatlap


3. Horizon Forbidden West - 90%

A Horizon Forbidden West a nagy előd sztoriját folytatja, teszi mindezt még látványosabb és grandiózusabb formában. A látvány még részletgazdagabb lett, a játékmeneten terén pedig éppen annyi újdonsággal, új tárggyal, kiegészítővel és fegyverrel gazdagodtunk, hogy ne érezzük egy pillanatig se önismétlőnek Aloy legújabb kalandját. Akadtak ugyan technikai problémák a játékkal, viszont a rengeteg tennivaló, a gyönyörű tálálás és a szerethető főhősnő ezúttal a lista dobogós helyére röpítette a programot.


Teszt: Horizon Forbidden West teszt

Minden a játékról: Horizon Forbidden West adatlap


2. A Plague Tale: Requiem - 90%

Folytatást készíteni sosem hálás feladat, hiszen azt folyamatosan az elődhöz hasonlítgatják majd. A Plague Tale: Requiem az Innocence történetének a fonalát veszi fel, Amicia és Hugo legújabb kalandja pedig van olyan szívbemarkoló és drámai, mint az elődje. Látvány tekintetében is sikerült felnőni az elvárásokhoz, a játékmenetbeli újítások, a "craft" rendszer, valamint az elődjénél jóval nyitottabb játéktér rengeteget dobott a patkányos programon. A combos rendszerkövetelményt és a technikai problémákat leszámítva A Plague Tale: Requiem egy méltó folytatás, ami a saját lábán, önállóan is képes megállni a helyét.


Teszt: A Plague Tale: Requiem teszt

Minden a játékról: A Plague Tale: Requiem adatlap


1. God of War Ragnarök - 95%

A 2018-as God of War ismét visszahozta a köztudatba Kratost, az idén novemberben debütáló God of War Ragnarök pedig elhozta nekünk a skandináv világvégét. Lehet vele vitatkozni, viszont az tény, hogy a Santa Monica Studio játékának idén nem akadt kihívója. Játékmenet terén ugyan nem találja fel újra a spanyolviaszt, viszont a közel tökéletesre polírozott harcrendszere, az epikus története, a pazar, a PlayStation konzol képességeit 100%-ig kihasználó skandináv látványvilága feledtette velünk minden esetleges hibáját.


Teszt: God of War Ragnarök teszt

Minden a játékról: God of War Ragnarök adatlap


Ha csak pontszámokat néznénk, a listán lenne még a helye az alábbi játékoknak:

Persona 5 Royal (PS5) 9.5
God of War (PC) 9.3
Uncharted: Legacy of Thieves Collection 9
Marvel's Spider-Man Remastered (PC) 9
Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PC) 9
Sackboy: A Big Adventure (PC) 8.8
Spider-Man: Miles Morales (PC) 8.5

Ezek lettek volna a Game Channel magazin idei kedvenc játékai, bízunk benne, hogy nem maradt senkinek sem hiányérzete a listát olvasva - ha mégis úgy érzed, Te mást is feltennél még rá, ne habozz megírni. Minden kedves olvasónak áldott, békés ünnepeket kívánunk, a kommentszekcióban pedig várjuk a hozzászólásokat, hogy ki milyen játékkal pihen majd a fa alatt.
7 hozzászólás

petrovicsz

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

PlayStation exkluzívok nagyon mentek bakker. Rohadt jó felhozatal volt nekik az idei!

válasz erre

muki

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

Igazságos lista, ráadásul jó volt visszatekinteni az évre! mosolygó smiley Boldog Karit srácok!

válasz erre

Patrik94

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

De jó látni, hogy a Total War is bejutott. mosolygó smiley Kevés helyen díjazzák a jó stratégiai játékokat.

válasz erre

VaPe

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

Korrekt, változatos lista, gratulálok!

Aminek a helyezése meglepett:
Elden Ring
A Plague Tale: Requiem

Ami egyáltalán nem:
God of War Ragnarök
The Last of Us Part 1
Horizon Forbidden West

válasz erre

Hentes

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

Ragnarök nem okozott csalódást itt sem! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

Milyen fura hogy az Elden ring csak a nyolcadik helyre volt jó, máshol meg ajnározzák! meglepett smiley

válasz erre

Mordorer

1 éve, 5 hónapja és 11 napja

Legót megjelenése óta tervezem megvenni, és még mindig nem, de most ez a helyezés megint adott egy löketet. röhögő smiley Kipucolták már megjelenés óta a bugokat?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profilja