Ezek voltak számunkra 2022 legnagyobb videojátékos csalódásai

2022. december 28.
104.9011
Mikee profilja, adatai
Mikee
Az idei év bűnrossz játékokkal és csalódást keltő programokkal egyaránt megáldott minket, sajnos a legrosszabb játékok listánkon akadt olyan játék, ami összpontszám alapján rossznak nem volt nevezhető, viszont mindenképpen csalódást keltőre sikeredett, hiszen sokkal többet vártunk volna tőlük. Éppen emiatt egy ötös listába szedtük az idei év legnagyobb csalódásait - természetesen a listára kétszer ennyi játék is felfért volna, mi ezúttal a legkeserűbb pirulákat szedtük össze nektek.


Thymesia

Sok játék próbálta meg meglovagolni a brutálisan nehéz Dark Souls-széria sikerét, több kevesebb sikerrel. A Thymesia próbál valamennyire elrugaszkodni a soulslike zsánertől, a Bloodborne-ra hajazó pestises látványvilág még egészen tűrhetően néz ki, a hangulat is a helyén van (ez mentette meg), mégis összecsapottnak érződik a produktum. A különféle kioldható képességek nagy részé totál felesleges, a harc kitanulható és sajnos minimális kihívással szolgál csak. A műfaj sava-borsa, a bossok pedig ugráló nehézségi szinttel kergetnek minket az őrületbe és a gyors halálba. Az egyetlen pozitívum, hogy hamar letudható.


Teszt: Thymesia teszt

Minden a játékról: Thymesia adatlap

Shadow Warrior 3

Néha hiába is vannak rendben az alapok, ha aztán a fejlesztőkben még a szándék sincs jelen valami maradandót, vagy legalább szórakoztatót készíteni. A Shadow Warrior 3 is sajnos ebbe a hibába esett, a szériára jellemző pörgős játékmenet és az elfogadható prezentáció még javít rajta ugyan egy keveset, de az összképen sajnos nem változtat. Egy kifejezetten gyengén megírt, nem túl érdekes sztori vár ránk hamar unalomba fulladó játékmenettel és egy idegesítő főhőssel. Az még hagyján, hogy elképesztően rövid, de a botrányosan magas árcéduláért már nincs bocsánat. Ha jót akartok, akkor inkább vegyétek elő az előző részeket!


Teszt: Shadow Warrior 3 teszt

Minden a játékról: Shadow Warrior 3 adatlap

Saints Row (2022)

A Saints Row széria mindig is az elborult megoldásairól volt híres, idén pedig kifejezetten vártuk az új epizódot, hogy milyen új őrültségekkel tud majd szolgálni nekünk. Nos, a Saints Row (2022) sztorija a gyerekes, unszimpatikus főhőssel és az erőltetett lazasággal pont az ellenkezőjét váltotta ki belőlünk, de legalább bőven akad tennivaló az új helyszínen. A küldetések sajnos ötlettelenek és egy kaptafára épülnek, a számtalan bug-ról pedig már ne is beszéljünk inkább. Ez a poén most sajnos nagyon félrement!


Teszt: Saints Row (2022) teszt

Minden a játékról: Saints Row (2022) adatlap

The Callisto Protocol

Néha nem árt elengedni a múltat, bármilyen szép emlékek is fűződnek hozzá. Nos, a kultikus horror, a Dead Space szellemi örökösének beállított The Callisto Protocol-nak ez sajnos nem sikerült. A startnál tapasztalt technikai problémák még akár megbocsáthatóak is lennének, kár, hogy a börtönbolygón játszódó sztori nem lett valami emlékezetes, az irányítás botrányosan lassúra és körülményesre sikeredett. A brutális látványvilág és a Dead Space-t megidéző klausztrofób hangulat egy kicsit javít az összképen (emiatt helye sincs a legrosszabbak között), de mi azért többet vártunk a készítőktől, mint egy közepes Dead Space koppintást.


Teszt: The Callisto Protocol teszt

Minden a játékról: The Callisto Protocol adatlap

Gotham Knights

A Batman Arkham széria után nehéz valami igazán új és kiemelkedő dologgal előállni, sajnos idén a WB Games Montréal sem tudta megugrani ezt a lécet. A Gotham Knights kapásból kinyírja Batman-t, sajnos a hullámzó, csapongó sztori sokszor a mi lelkesedésünket is hajlamos megölni. A grafika ellenben szemrevaló, az éjszakai Gotham egészen pofásan néz ki. Természetesen technikai gubancok itt is akadtak, de a legfőbb gond a totál felesleges szintezős RPG-vonal a játékban, ami az önismétlő küldetésekkel és a repetitív harcrendszerrel löki a sírba a játékot. Batman forog a koporsójában!


Teszt: Gotham Knights teszt

Minden a játékról: Gotham Knights adatlap

Ezek lettek volna a mi legnagyobb csalódásaink idén - természetesen ahogy a bevezetőben is írtam, még jópár játék bőven elfért volna ezen a listán. Titeket melyik játék akasztott ki idén a legjobban, mi az amivel esetleg nem értesz egyet a fenti listában?

Ne habozzatok megírni a ti választásaitokat a kommentek között!
4 hozzászólás

Moby Dick

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Callisto nagyon nem lett jó. Kár érte.

válasz erre

Patrik94

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Durva hogy ekkora címek így félrementek...

válasz erre

fighterlaci

9 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ezekkel megint egyet kell értenem, nekem is nagyjából ez volt a listám. Annyi hogy nekem ide való lenne a két Sonic játék is, sokkal többet vártam tőlük.

válasz erre

Ronalddo

9 hónapja, 3 hete és 5 napja

És igen és igen és igen!

Callisto Protocol miatt kapni fogtok mástól de én abszolút egyetértek!

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt