A GTA VI egyik kiszivárogtatással gyanúsított hackerét tárgyalásra alkalmatlannak ítélhetik

2023. július 15.
18.2891
Botyi profilja, adatai
Botyi
Arion Kurtaj, a 18 éves fiatalembert, akit azzal vádolnak, hogy feltörte a Rockstar rendszerét és kiszivárogtatta a GTA VI-ról szóló anyagokat, a pszichiáterek alkalmatlannak találták a tárgyalásra.

A fiatalt a bíróság most nevezte meg, miután betöltötte a 18. életévét és azzal is vádolták, hogy az Nvidia, az Uber, a Revolut, a BT és az EE ellen elkövetett kiberbűncselekményekkel milliós károkat okozott. Egy 17 éves állítólagos bűntársa is bíróság elé fog állni ezekért a vádakért, azonban Kurtajt a pszichiáterek alkalmatlannak ítélték a tárgyalásra.

A brit törvények szerint ez azt jelenti, hogy a vádlott nem lenne képes megérteni az eléje tárt bizonyítékokat és nem tudna saját nevében vallomást tenni, ugyanakkor a 17 éves társa feltehetően a feltételezett kiberbűncselekmények miatt fog bíróság elé állni.

Kurtaj ellen három rendbeli zsarolással, két rendbeli csalással és a számítógépes visszaélésekről szóló törvény hat megsértésével emeltek vádat. A 17 éves fiatalembert kétrendbeli zsarolással, kétrendbeli csalással és a számítógépes visszaélésekről szóló törvény három vádpontjával vádolják.
3 hozzászólás

Tommy

5 hónapja, 3 napja

Nyilván. Biztos megússza.

válasz erre

fighterlaci

5 hónapja, 3 napja

Menj már

válasz erre

Mordorer

5 hónapja, 4 napja

Nagyon ügyes ügyvédi trükk!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Sunyi78 profiljaImperator profiljaiPet profilja