Ismerd meg a Metal Gear Solid történetét! - 2. rész

2015. augusztus 28.
74.2561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Folytatjuk tegnapelőtt elkezdett minisorozatunkat, amelyben a Metal Gear Solid V: Phantom Pain közelgő megjelenése előtt foglaljuk össze a sorozat különböző epizódjainak bemutatásával az MGS univerzumot és annak történeti szálait. A legutóbb ott hagytuk abba hogy Snake maga köré gyűjti az MSF katonákat és felkészíti őket a harcra és a túlélésre Outer Heaven-ben.
 


Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. Ezt az epizódot nem nagyon lehet teljes értékű részként kezelni, hiszen ez csak amolyan felvezetése a Phantom Pain-nek, ugyanakkor történik benne néhány olyan momentum, ami miatt külön kell foglalkoznunk vele. Egyébként, ha még nem próbáltad, érdemes a PP előtt beszerezned, hiszen már fillérekért hozzájuthatsz, valamint jobban képben leszel a lehetőségeket illetően.

Metal Gear Solid sorozatunk első részét ide kattintva, harmadik részét pedig ide kattintva olvashatod el!

1975 márciusában járunk, néhány hónappal a Peace Walker eseményei után. Paz ugye a habokba veszett és mindenki azt hiszi, hogy halott. Kaz Miller és Huey Emmerich vezetésével az egész MSF szervezet egy szemlére készülődik, mert az UN meg van győződve arról, hogy nukleáris fegyverekkel rendelkeznek.

Big Boss viszont azt gyanítja, hogy ez a Cipher nevű szervezet (Paz ugye ennek a tagja) próbálkozása arra, hogy ellehetetlenítsék őket. A készülődést egy nagyon fontos hír szakítja meg: Paz életben van és egy Camp Omega nevű bázison tartják fogja. A történet még két infó miatt sokkal bonyolultabb lesz: Chico Valenciano Libre megpróbálta kiszabadítani, viszont ő is fogságba esett, másrészt az omega tábor egy úgynevezett black site, ami kívül esik mindenkinek a hatókörén, az amerikai törvények nem érvényesek itt.

Fogyitábor

Fogyitábor


Mivel mindketten nagyon sok információval rendelkeznek az MSF szervezetéről, Snake-nek vagy ki kell szabadítania őket, vagy pedig megbizonyosodni arról, hogy halottak és nem tudnak fecsegni. Az is egy nagy előny lehet, hogy ha sikerül Paz-t kiszabadítani, akkor a Cipher szervezet egy kicsit leállhat, valamint egy kis együttműködés is kicsikarható. Snake be is hatol a táborba és még látja, hogy valamilyen speciális egységnek, egy bizonyos XOF-nak a helikoptere felszáll. Gond nélkül megtalálja Chico-t, aki szerint a lányt kivégezték.

Egy felvétel segítségével Miller és Boss arra jut, hogy még él, csak a tábor belsejébe szállították át. Később ez bizonyosságot is nyer, kiszabadítja az ifjú hölgyet és észrevétlenül el is slisszolnak a helyszínről. A helikopteren, útban a Mother Base felé Chico észreveszi, hogy a lányba egy bombát ültettek, amit Snake és egy MSF orvos szerencsére hatástalanítani tud. Szörnyű kép tárul a szemük elé abban a percben, ahogy meglátják a központot: az egész lángokban áll, egyértelművé téve azt, hogy megtámadták őket.

Épp annyi időre tudnak leszállni, hogy hősünk kimenekítse Millert, aki elmondja, hogy az UN vizsgálódás kamu volt, a XOF ütött rajta a bázisukon. Eközben Paz magához tér és üvöltve közli, hogy még egy bomba van a testében, majd kiveti magát a helikopterből. Sajnos kicsit kései a dolog, és a lökéshullám miatt összeütköznek egy őket üldöző XOF egységgel, majd lezuhannak.

Az epilógusból két fontos dolog is kiderül még: az egyik, hogy az USA rendelte el a támadást, hogy eltüntessenek minden nyomot, ami arra utalna, közük lett volna az MSF-hez. A másik, mielőtt megmentették volna Paz-t a táborból, egy Skull Face nevű ember megkínozta és megtudta, hogy Cipher, azaz Major Zero hol található, mivel a lány találkozott vele személyesen is.

Metal Gear Solid V: Phantom Pain. Nos igen, a várva várt epizód, ami kapocsként fog szolgálni Big Boss és Solid Snake között. Ami még nagyon érdekes lesz (többek között), hogy egy olyan ember, mint Big Boss, aki a tökéletes katona és hazafi példaképe, hogyan változik át azzá, akit a későbbi epizódokból ismerünk. Ne is essék több szó erről, szeptember elsején kezdődik a kaland, szerencsére már csak pár napot kell addig aludnunk.

Metal Gear. 1995-ben járunk, tehát nagyjából 11 évvel a Phantom Pain után. A nyugati hatalmak megtudják, hogy Dél-Afrikában, Galzburg tartománytól 200 km-re fekvő katonaállam, Outer Heaven (amit egy legendás zsoldos irányít és pénzel) egy WMD fegyvert alkotott, amivel fenyegetést jelentenek mindenki számára.

Mi a hiba a képen?

Mi a hiba a képen?


A legendás katonai alakulat, a FOXHOUND legkiválóbb ügynökét, Gray Fox-ot küldi az ügy elsimítására. Fox feladata a beszivárgás és szabotázs. Néhány nappal később azonban az ügynöknek nyoma veszik, csak egy nyúlfarknyi, két szavas üzenetet kapnak tőle, amiben az áll, hogy Metal Gear. Sokat nem várnak, és Big Boss, a FOXHOUND alapítója egy újoncot, bizonyos Solid Snake-et küld Fox nyomába, hogy derítse ki, mi is történt.

Az akció egyébként az Intrude N313 fedőnevet kapja. Miután sikeresen bejut Outer Heaven területére, Snake kapcsolatba lép három helyi ellenállóval, Schneiderrel, Diane-nel és Jeniferrel. A tőlük kapott felszereléssel ötvözi saját képességeit, ami miatt Snake elég hamar megtalálja és ki is szabadítja az elveszett ügynököt, aki elmondja, hogy a Metal Gear fedőnév egy két lábon járó, nukleáris képességekkel felvértezett tankot (mechát) jelent, amivel Outer Heaven lenne a világ következő szuperhatalma.

Mivel Snake-nek gőze sincs erről a mecháról, ezért első körben felkutatja és kiszabadítja a vezető tervezőt, Dr Pettrovich Madnar-t és lányát, Ellen-t. A mérnök elmagyarázza Metal Gear felépítését valamint azt, hogyan lehetne a leghatékonyabban elpusztítani. Snake nem is vacakol sokat, módszeres pusztításba kezd a helyszínen, likvidálva a lehető legtöbb zsoldost.

Feltűnik azonban neki, hogy tevékenysége közben elég sok csapdába fut bele, amik nagyon precízen felépítettek és csak a saját képességeinek köszönheti, hogy nem hagyja ott a fogát. Meggyőződése, hogy valaki figyeli és követ őt, monitorozza minden tevékenységét, ráadásul Big Boss is egyre furábban viselkedik, még a legendás "törd át a negyedik falat" mondat is elhangzik a szájából (ennek nézzetek utána, nagyon érdekes). Egy ilyen csapdában a zsoldosok elfogják és megölik Schneidert, az ellenállás vezetőjét.

Snake behatol OH központi depójába, ahol a doktor útmutatásai alapján sikeresen elpusztítja a majdnem befejezett Metal Gear-t. Ahogy a robbanások elől a telep pincéjébe menekül, találkozik azzal az emberrel, aki az egész katona államot felépítette, vezeti és pénzeli. Ez a renegát pedig nem más, mint Big Boss, aki az orránál fogva vezetett mindenkit.

Kissé sok a katona

Kissé sok a katona


Csak az lebegett a szeme előtt, hogy minél több pénz, információ és felszerelés kerüljön a birtokába, hogy térdre tudja kényszeríteni az egész világot. Ugye Snake beküldése is az ő ötlete volt, amit azért tett meg, hogy elfogják, és hamis információval kürtölje tele a világ sajtóját, viszont mivel alaposan alábecsülte az újoncot, ez nem jött össze.

Mivel elvesztette MG-t és a katonái nagy részét, Big Boss elindítja az önmegsemmisítő folyamatot és megígéri Snake-nek, hogy ő is itt fog elpusztulni vele. Ez nem jön össze, Solid Snake legyőzi a legendát és sikeresen elmenekül, miközben látja, hogy Outer Heaven a lángok martaléka lesz. A kreditlista után azonban hősünk egy üzenetet kap Big Boss-tól, amiben az áll, hogy találkozni fognak még.

Metal Gear 2: Solid Snake. Az időpont a 2000-es évek eleje, egészen pontosan 1999, tehát 4 évvel járunk a Metal Gear eseményei után. A világ egy irdatlan olajkrízissel küzd, mert a lerakatok kategóriákkal gyorsabban fogynak, mint ahogy azt tervezték és remélték.

A probléma megoldására egy bizonyos Dr Kio Marv, cseh biológus talált megoldást: egy olyan algafajt tenyésztett ki (OILIX), ami nagyon kis anyagi ráfordítással petróleummá, vagy benzinné lehet alakítani. Felfedezését a World Energy Conference-en mutatja be, osztatlan sikert aratva. Épp útban van az USA-ba, hogy ott is bemutassa a tervét, amikor is zanzibarland-i katonák elrabolják. Zanzibarland egy belső-ázsiai ország, amely 1997-ben nyerte el a függetlenségét a CIS-től.

Az ország vezetőinek az a terve, hogy az olajáramláson keresztül tarják sakkban a világot, valamint egy rakás nukleáris robbanóanyagot is felhalmoztak, csak a biztonság kedvéért. A FOXHOUND új főnöke, bizonyos Roy Campbell visszahozza az egységhez Solid Snake-et, és őt küldi a helyzet rendezésére és Dr Marv kiszabadítására 1999 karácsonyán.

Snake a küldetés alatt társul Holly White-tal, egy újságírónak álcázott CIA ügynökkel, valamint Gustava Heffnerrel, aki egy StD ügynök, valamint Dr Marv személyi testőre. Később a trióval kapcsolatba lép Dr Pettrovich Madnar, aki azt állítja, hogy zanzibarland-i ügynökök elrabolták és egy új típusú Metal Gear-en, a D nevűn kell dolgoznia, valamint több tucat kisebb darabon is.

Köszönöm, Miller

Köszönöm, Miller


Szintén a jó doktor mondja el Snake-nek, hogy Big Boss áll Zanzibarland mögött, aki így már biztosan túlélte az előző konfrontációjukat. Ahogy haladnak előre az akcióban, egy váratlan rakétatámadásban meghal Heffner, ami a Metal Gear D-nek köszönhető, ráadásul Dr Madnart megint elfogja az ellenség.

Ekkor derül ki az is, hogy az új Metal Gear pilótája nem más, mint Gray Fox, aki dezertált a FOXHOUND kötelékéből. Snake újfent módszeres pusztításba kezd és átverekszi magát a zanzibarland-i katonák javán, hogy aztán túl későn jusson el Dr Marv cellájához. A doktor halott.

Később Holly elmondja neki, hogy Dr Madnar hazudott Snake-nek, mivel egyrészt ő kínozta meg a cseh tudóst, aki ebbe halt bele, valamint önként jelentkezett, hogy befejezi a munkálatokat a Metal Gear D-n, mivel a tudós társadalom kivetette magából az előző epizódban történtek miatt. Snake később egyébként megkegyelmez a doktornak, nem öli meg, csak ártalmatlanná teszi.

Nem sokkal később Solid Snake újra összecsap Gray Fox-szal és az általa vezetett mechával. A robot elpusztul, viszont Fox túléli, és egy aknamezőn küzdenek meg egymással, puszta kézzel. A harc Snake győzelmével zárul, aki nem hagyhat életben egy ilyen veszélyes ügynököt, és ezért elveszi az életét.

Itt a ninja, hol a ninja

Itt a ninja, hol a ninja


Később, ahogy megpróbál elmenekülni a helyszínről, Big Boss tűnik fel a semmiből, hogy hősünk majdnem reménytelen helyzetbe kerüljön, mivel a GF-el folytatott harc alatt szinte a teljes felszerelését elhasználta.

Némi szerencsének és a saját találékonyságának köszönhetően, ami egy öngyújtó és egy dezodor kombinációjában manifesztálódik, valahogyan mégis sikerül győzedelmeskednie a legendás zsoldos felett. Snake és Holly ezután együtt elmenekülnek és a visszaszerzett OILIX formulát átadják a FOXHOUND-nak és Roy Campbell-nek.

Nos, ahogy láthatjátok, a Phantom Pain lesz az, ami a saga-t összeköti és rettentő sok kérdésre választ fog adni, de továbbra is stay tuned, nemsokára érkezik a kedvcsináló befejező része!
6 hozzászólás

italianman

6 éve, 6 hónapja és 26 napja

Nagyon jó lett. Én most vettem le őket a polcról(szégyen nme szégyen még csak most játszok vele először).

válasz erre

petrovicsz

6 éve, 7 hónapja és 26 napja

Mikor jön a befejező rész? Nem akarom addig elkezdeni a Phantom Paint amíg végig nem olvastam mindent róla.

válasz erre

Tommy

6 éve, 7 hónapja és 27 napja

Folytatást kérünk!!!! Király volt ez a rész is!

válasz erre

Mordorer

6 éve, 8 hónapja és 1 napja

Imádom ezt a cikksorozatot (és a sorozatot is)! Kár hogy három részes, de mindet könyvjelzőztem, nagy kedvenc lett!

válasz erre

Santonio

6 éve, 8 hónapja és 1 napja

Nagyon jó ez a sorozat, jó olvasni! Kár hogy ilyen rövid! Én bele sem gondoltam eddig hogy ennyi rész volt!

válasz erre

Gólem

6 éve, 8 hónapja és 1 napja

Hehe ebben már feltűnik a Phantom Pain! Legalább most már tudom, hol helyezkedik el a történetben!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljatotyak profilja