Epic Mickey 2: The Power of Two teszt

2013. július 03.
72.8961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
Miszter Miki Egér, a Disney franchise eddigi reklámarca iránt az érzelmeim elég kettősek voltak. Egyrészt rettegtem tőle, mert szerintem iszonyat félelmetesen meg betegen néz ki a lapát füleivel meg a kigúvadó szemeivel, másrészt sokszor szivatta Donald kacsát, (emiatt nagyon utáltam), aki meg a legjobb arc a rekedt death metál énekes hangjával. Egyszer anyukám meglepett egészen pici koromban egy Miki egeres plüssel, amit én azon nyomban ki is dobtam az ablakon, mert az nem a hőn áhított matrózruhás kacsa volt.


Ennyire messziről talán nem kellett volna indítanom az írást, de szerettem volna megmagyarázni, hogy a nagyon durván beharangozott és nagyon csúfosat hasaló Epic Mickey játék miért nem érdekelt. A másik indok pedig a Wii exkluzivitása volt, amin csak mosolyogni tudtam. Egy dolog miatt viszont fejet hajtok, egészen pontosan Warren Spector vezető designer elképzelései, rajzai előtt. Ha még nem tettétek, keressetek rá a legjobb barátotok segítségével, aztán pedig állakat a padlóla (de dulván). Egyébként a játék sem volt annyira sitt, mint elsőre hittem, de bőven elég volt belőle 10 perc valamelyik retail lánc demo gépén, legalább addig se a helyi kemény arcok használták a gépet két Briana Banks film között.

Na ne mááááár

Na ne mááááár


Egy alapjba véve platformer stuffot kaptunk, tehát főként ügyességi feladatokat kellett végrehajtani a speckó ecsetünk segítségével, pontosabban annak különleges képességeit használva, Oswald egér segítségét is kérve néhányszor. A készítők láttak az egészben még potenciált, ezért lehet most itt az Epic Mickey 2: The Power of Two. Igazából elég biztonsági játékosok a Disney-sek, ezért olyan irgalmatlan mennyiségű újítást ne is keressünk az anyagban, a co-op multiplayert leszámítva.

A történet nem sokkal az első epizód után veszi kezdetét. Egy hatalmas földrengés rázza meg Wasteland, az elfelejtett Disney hősök városát, de az első rész főgonosza, Mad Doctor megmenti Oswaldot a kilapulástól. Állítása szerint egy nagyon csúf és gonosz faj, a Blotworx-ök állnak az egész támadás hátterében, ráadásul romba is akarják dönteni ezt az egész helyet. Hőseink kétkedve fogadják a prof szavait, ezért a biztonság kedvéért szólnak Májki-nak is, hogy ugyan ugorjon már át és nézzenek szét a helyen. Innen kapjuk meg az irányítást mi, pontosabban Gus segítségével egy gyors betanító részen túlesvén már az akció kellős közepébe is találjuk magunkat.

Fussá azanyádúristenit...

Fussá azanyádúristenit...


Az első, amit megállapítottam, hogy a cucc egészen pofásan néz ki egy Vita játékhoz képest (a teszt értelemszerűen ezen készüléken történt). A szereplők nagyon cukin néznek ki, vicces, ahogy a különböző korok Disney stílusai keverednek. Az átvezetők egyébként kifejezetten profi munkára vallanak, mivel azok tényleg olyanok, mint ha egy egész estés műsort néznénk. Az irányítással már ugyanakkor nem voltam ennyire kibékülve, főleg a második analógra tett kamera forgatással, mert egyrészt iszonyatosan lassan reagál, másrészt valahogy nagyon körülményes az egész.

Kicsit olyan, mint ha PSP-re kezdték volna a fejlesztést, aztán rájöttek, hogy ebből a fekete izéből van még egy. Ezt leszámítva amúgy a stílus teljesen változatlan, egy kaland elemekkel bővített platformert kapunk, ahol néha harcolni is kell, meg persze a jól ismert ecsetet használni. Ahogy észrevettem, ez egyébként változatlan, tehát képesek vagyunk különböző tereptárgyakat a semmiből megfesteni, illetve eltűntetni. A Vita ugye érintőkijelzővel van felszerelve, ezért itt tudjuk ezt a műveletet a képernyő bökdösésével is teljesíteni, de ezt nagyon ritkán használtam, mert ugye ilyenkor kvázi egy kézzel fogjuk a masinát, ami nagyon kényelmetlen tud lenni.

Wut?

Wut?


A harcot nem bonyolították túl a fejlesztők, van egy közelharci gombunk, illetve az ellenfeleket is meg tudjuk festeni, metódustól függően változik a reakciójuk rá. Ebben a részben már Oswald is kapott egy spéci kütyüt, egy távirányítót, amivel elektromos hullámokat lehet gerjeszteni, sok múlik tehát a két szereplő közötti összhangon. Úgy is mondhatnám, hogy a játék erre a feature-re lett kihegyezve, ugyanis szinte az összes komolyabb feladat teljesítéséhez csapatmunkára lesz szükség. Ez a rész amúgy elég jól sikerült, szerencsére teljesen lagmentes a folyamat, ráadásul kifejezetten sokan tolják a stuffot jelenleg, úgyhogy akár jókat is lehet szórakozni az egésszel.

Arról még nem beszéltem, hogy az előző részben megismert mellékküldetések itt is tiszteletüket teszik, amik megoldásával ráadásul a konkrét cselekményt is befolyásolhatjuk minimálisan, szóval megéri küzdeni velük. A progi egyébként nyilván a fiatalabb korosztályt célozta meg, mivel meghalni nem nagyon lehet benne, meg persze a vér sem hektószám fröcsög. Szavatosság szempontjából korrekt a dolog, hat, nyolc órát simán bele lehet tenni a gyűjtögetéssel és a mellékes dolgok felgöngyölítésével. A sztoritól pedig ne várjunk csodákat, nem ez az erőssége az anyagnak, de legalább van valami, nem csak úgy lóg a levegőbe az egész.

De most komolyan...

De most komolyan...


Bevallom, kellemesen csalódtam az Epic Mickey második részében, mert egy kategóriákkal rosszabb dologra voltam felkészülve. Spector bácsi még mindig zseniálisan alkot, kifejezetten jót tett az egésznek a két játékos lehetőség, meg persze egészen pofásan is néz ki. A Vita képességeit persze semmilyen szinten sem használja ki, meg ahogy mondtam, kifejezetten gyerekeknek készült. Ha egy kellemes, sallangmentes ugrabugrára vágyunk sok énekléssel, vidámkodással, valamint szeretjük a stílust is, akkor az Epic Mickey 2: The Power of Two egy kifejezetten jó választás lehet.

Epic Mickey 2: The Power of Two / Tesztplatform: PlayStation Vita

jó lesz ez!
 • Stílus: Platformer
 • Megjelenés: 2012. november 19.
 • Ár: 8.990 Ft-tól
 • Multiplayer: van
 • Egész kellemes külcsín
 • Jó a két játékos opció
 • Rossz kamera
 • Könnyű
 • Hang
  7
 • Grafika
  7
 • Játszhatóság
  7
 • Hangulat
  7
7
18 hozzászólás

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Elég gyerekes játék

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

El lehet lenni vele mint a befőtt...

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Nem valami nagy eresztés...wtf smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Vitára nekem kéne, bejön a kis egér. mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 25 napja

Még Vitára sem kéne....

válasz erre

csirkee

11 éve, 10 hónapja és 26 napja

Szerintem baromi jó kis játék mosolygó smiley Miki egér kalandjai örök.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
Epic Mickey 2: The Power of Two
8.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja