A hatóságok nagyon kíváncsiak a Microsoft megállapodásaira a Nintendóval és az Nvidiaval

2023. március 16.
30.4051
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Botyi profilja, adatai
Botyi
A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) több információt szeretne kapni a Microsoft-tól a Nintendóval és az Nvidiaval nemrég kötött megállapodásairól, valamint a Zenimax és az Activision Blizzard tartalmaira vonatkozó kizárólagossági terveiről.

Ez most derült ki a benyújtott új dokumentumokból, amelyek felvázolják, hogy az FTC-nek milyen problémái vannak az eddig bemutatott anyagokkal kapcsolatban. Szerdán a Microsoft bejelentette, hogy újabb tízéves megállapodást kötött a japán Ubitus felhőalapú játékokkal foglalkozó céggel az Xbox PC-s játékok, valamint az Activision Blizzard címeinek elérhetőségére a felvásárlás lezárása után.

Ezt követte a Call of Duty Nintendo platformokra való eljuttatásáról szóló megállapodás, valamint a 10 éves partnerség az Nvidiával, hogy az Xbox PC-s játékait GeForce Now-ra hozzák. A ZeniMaxot, a Fallout és Elder Scrolls fejlesztő Bethesda anyavállalatát 2021-ben vásárolták fel, azóta a korábban multiplatformra tervezett címek, mint például a Starfield, csak a Microsoft konzoljain fognak megjelenni.

A hatóságok most "a Microsoft következő generációs játék-ökoszisztémájával kapcsolatos dokumentumokat" is bekérte. Ez utalhat a vállalat jövőbeli konzolterveire, egy új játékszolgáltatásra, vagy a jövőbeni felhős játékterveire. Az FTC azt is kéri, hogy az Activision mutasson be több olyan dokumentumot, amely az eljárás korábbi szakaszából hiányzott.
3 hozzászólás

VaPe

1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nem engedik el a dolgot. mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Sokan kíváncsiak rá.

válasz erre

Vidoros

1 éve, 1 hónapja és 14 napja

Keményen megy a vizsgálódás. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja