A legújabb baglyok

2014. november 08.
41.1471
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Asus_Blogger profilja, adatai
Asus_Blogger
Mai bejegyzésünk címe akár egy rövidke fejtőrő is lehetne, hiszen vélhetően csak a nagyon jártas ASUS-rajongók sejtik, hogy miről is lesz szó a következő sorokban, a többiek számára pedig reméljük, hogy ezzel csak még magasabb szintre emeltük a várakozást. No nem kell félni, nem a természetismeret órák hangulatát szeretnénk felidézni, hanem két remek újdonságot hoztunk ma el nektek. Jogosan merül fel bennetek a kérdés, hogy akkor miért lett ilyen fura címmel illetve a mai bejegyzés, erre pedig most meg is kapjátok a választ.


Az ASUS Strix család már bizonyára ismerős lehet nektek, nemrég pedig együtt körbe is jártuk, hogy milyen Strix-kínálat vár rátok a grafikus kártyák piacán, azóta azonban két komoly taggal bővült a család, mi pedig nem mehettünk el szó nélkül az új tagok mellett. A baglyok tehát a Strix családnév kapcsán kerültek elő, hiszen az ókori rómaiak és görögök nyelvén baglyot jelentő Strix a játékosok totemállata, ahogy a miénk is.

Most, hogy minden rejtély megoldódott, rá is térhetünk két főszereplőnkre, melyek a grafikus kártyák piacának felsőbb szegmensében helyezkednek el. Sokan valamilyen oknál fogva az AMD kínálatából szeretnek válogatni, nekik sajnos ma nem szolgálhatunk új termékkel, az nVIDIA-párti felhasználók azonban már egy ideje két újabb Strix-erőmű közül válogathatnak. Két főszereplőnk tehát az ASUS Strix GeForce GTX 970 és az ASUS Strix GeForce GTX 980 lesz.

A legújabb baglyok - 2. kép

Kezdjük a "gyengébbik" kártyával, melyre a gyenge szó talán csak a GTX 980-hoz mérve állná meg a helyét. Ezt a modellt gyárilag túlhajtott magokkal kínáljuk, így az 1253MHz-es turbó órajelen nem is érdemes meglepődni, de azért fontos megemlíteni az 1114MHz-es alap órajelet is. A referenciamodellhez hasonlóan 4GB GDDR5 memória áll majd a vásárlók rendelkezésére, melynek órajele a 7010MHz-es értéknél áll meg, így ez a páros hosszú évekig elegendő teljesítménnyel ruházza fel a gépeket. Egy ilyen kártyát bizony hűteni is kell, erről pedig egyedi hűtési megoldásunk gondoskodik. Persze nem csupán játékból áll az élet, ezért sokszor enyhébb terhelést kapnak ezek a kártyák is, ilyenkor pedig fölöslegesen pörögnének fel a ventilátorok.

Pontosan ezt kezeli a DirectCU 0 dB ventilátortechnológiánk, mely ráadásul a játékok közben is komoly eredményre képes. A megoldás ugyanis lehetővé teszi az enyhébb terhelést okozó játékok teljes csendben játszását, a hardcore játékok esetében pedig 30 százalékkal hűvösebb és 3x csendesebb működést kínál. A GTX 970 sem piskóta, de az ASUS Strix GeForce GTX 980 még tovább merészkedik.

Az 1178MHz-es alap órajelhez 1279MHz-es turbó órajel tartozik, míg a memória terén ezúttal is 4GB GDDR5 áll majd a vásárlók rendelkezésére. A DirectCU 0 dB technológia előnyeit természetesen a GTX 980 is kihasználja, illetve mindkét modell esetében fontos megemlíteni a GPU Tweak segédprogramot, mely a ti kezetekbe adja a kártya erejét.

A legújabb baglyok - 3. kép

Egy ideje már mindkét modell elérhető a hazai boltokban, az ASUS Strix GeForce GTX 970 nagyjából 110 000 Ft-ba kerül, míg a az ASUS Strix GeForce GTX 980 179 000 Ft körül szerezhető be. Mindkét kártyára 3 év gyári garancia vonatkozik, ami további megnyugvással töltheti el a hosszú távra tervező játékosokat.
2 hozzászólás

Hentes

10 éve, 2 hónapja és 26 napja

Azért ez így elég korrekt ajánlat!meglepett smiley Rendesen lement az ára!

válasz erre

kpal

10 éve, 3 hónapja és 5 napja

Mostanság Strix megoldás a kedvencem , bár hiányolom azt a ram mennyiséget ami a 780 -on volt 6GB .

Remek cikk lett kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja