A Strix grafikus kártyák hazai körképe

2014. szeptember 04.
41.9021
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Asus_Blogger profilja, adatai
Asus_Blogger
Egy kis kitérő után ismét visszatérünk a kimondottan játékosoknak szánt termékekhez, ám ezúttal is érvényes az, hogy amit a játékosoknak ajánlunk, az bármikor megállja a helyét az átlagfelhasználóknál, vagy szinte bármely más területen is. Ezúttal egy kis körképet adnánk a Strix család grafikus kártyáinak hazai kínálatából, mely igen érdekes képet mutat.


Mielőtt azonban megnéznénk, hogy milyen Strix kártyákat kaphattok hazánkban, beszéljünk kicsit a grafikus kártyák piacáról. Az elmúlt hónapokban jó néhány új kártya látott napvilágot, ráadásul nem csupán a felsőkategóriában versengtek egymással a gyártók, így az egész piac válogathat az új modellek közül.

Egy-egy modellnél megszokott, hogy többféle kiadásban is találkozhatunk velük a boltok polcain, ezt pedig a saját termékeink is jól tükrözik. A Strix szériánk is egy ilyen kínálatbővítő család, mely egyértelműen a játékosokat célozza meg, azonban ahogy említettük, bárkinek nyugodt szívvel tudnánk ajánlani őket.

Amikor játékosoknak szánt termékekről van szó, sokan indokolatlan áremelkedést emlegetnek, pedig egy-egy ilyen modell hátterében valóban indokolt a magasabb ár, hiszen a komponensek és a technológiák is mások, mint az alapmodellek esetében.

Kezdjük is el piacbejárásunkat, utunk során pedig három modellt fogunk érinteni, melyek között nVIDIA és AMD kártyát is találtok majd. Bemutatásunkat az ár és ezzel arányosan a teljesítmény vonalán végighaladva hoztuk el nektek, így első szereplőnk az ASUS GeForce STRIX GTX 750TI OC. Nevéből adódóan ez a modell a GeForce GTX 750 Ti kártyára épül, az OC jelző pedig arra utal, hogy még többet hoztunk ki a kártyából. Az 1124Mhz-es GPU órajel és a 2GB GDDR5-ös memória jóval többet kínál, mint egy belépőszintű kártya, ráadásul viszonylag friss kártyáról van szó.

A Strix grafikus kártyák hazai körképe - 2. kép

Az ASUS GeForce STRIX GTX 750TI OC természetesen három év garanciával kapható a hazai boltokban, méghozzá nagyjából 46 000 Ft-os áron. A következő állomásunk egy AMD modell lesz, méghozzá az ASUS Radeon R9 280 STRIX OC. Szerintünk ez a modell az egyik legjobban eltalált kártya az AMD frissített tematikájában, ezért is építkeztünk rá. A 980MHz-es órajel nem hivalkodó, ám kiegészülve a 3GB GDDR5-ös memóriával személyében igazi gamer kártyát ismerhetünk meg. A három év garancia természetesen itt is él, az árak terén 74 000 Ft-nál indul a hazai kínálat.

Legvégül pedig ismét az nVIDIA háza tájához érkeztünk vissza, méghozzá egy igazi csúcsmodellhez. Egészen pontosan az ASUS GeForce STRIX GTX780 OC-ről van szó, melynek 889/941MHz-es órajelei egyáltalán nem árulkodnak a kártya teljesítményéről. A 6GB GDDR5-ös memória azonban már egyértelműen jelzi, hogy itt bizony brutális teljesítményre kell számítani. Sajnos az árak terén is kilóg ez a modell, hiszen három év garanciával nagyjából 163 000 Ft-ért tudjátok itthon megvásárolni, ám azt nem szabad elfeledni, hogy egy ilyen modellel jó néhány évre bebiztosíthatjátok magatokat.

A Strix grafikus kártyák hazai körképe - 3. kép

Reméljük sikerült érdekesen felvezetni a Strix grafikus kártyák hazai körképét, szerintünk ez a három modell árban és teljesítményben is remekül lefedi az igényeket. Maga a Strix széria mint tudjátok viszonylag friss, így mi biztosak vagyunk benne, hogy még jó néhány blogban találkozhattok majd vele.
1 hozzászólás

kpal

10 éve, 4 hónapja és 20 napja

gtx 780 Strix lesz a következő vga a mostani 580 utan mosolygó smiley
Strix hütése hasonlit a DC -re mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljamarco profilja