Többen kérnek segítséget Minecraft-függőség miatt, mint a kábítószerek miatt

2023. január 15.
42.0661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Botyi profilja, adatai
Botyi
Bár az alkohol- és drogfüggőségről talán gyakrabban beszélünk, a játékfüggőség nagyon is valós dolog, világszerte nagyjából 3 milliárd játékos van, ezeket szórakozásra szánják, de a videójátékoktól függő emberek száma egyre nő.

A Rehabs UK, függőségi felépülést támogató szervezet szerint ma már online többen keresnek segítséget Minecraft-függőség miatt, mint crack-kokain-függőség miatt. Sokakat meglephet, azonban az Egyesült Királyságban a játékfüggőségi segítségre irányuló keresések száma 15 százalékkal magasabb, mint a kokainé és az Egészségügyi Világszervezet szerint a videojátékokkal játszók 4 százaléka, tehát világszerte mintegy 120 millió ember függő.

Világszerte végeztek tanulmányokat, amelyek azt vizsgálták, hogy hány játékosnál jelentkeznek a videojáték-függőség tünetei, az elmúlt években Japánban, Norvégiában és Dél-Koreában is végeztek vizsgálatokat - ezek mind hasonló eredményeket mutattak.

A Rehabs UK alapítója és igazgatója, Lester Morse a következőket mondta:

Ha valakinek "szüksége van" a videojátékokra ahhoz, hogy boldog legyen és nyomorultul érzi magát, amikor nem játszik, akkor olyan rendellenességben szenvedhet, amely ugyanolyan valós, mint az alkoholizmus vagy a vényköteles gyógyszerektől való függőség. Függőség az, ha nem tudja abbahagyni a játékot, pedig tudja, hogy abba kellene hagynia. Tisztában vannak vele, hogy a videojáték miatt elhanyagolják a családjukat, a barátaikat, a munkájukat és a tanulmányaikat, de mégis tovább játszanak, mert a képernyő mögött érzik magukat a legjobban.


Az Epic Games, - a Fortnite mögött álló cég - ellen három szülő indított pert, akik szerint gyermekeik a battle royale játék rabjai. Azt állítják, hogy gyermekeik kihagynák az alvást, az étkezést és a zuhanyzást, mert annyira rákattantak a játékra. Bár a Fortnite lehet, hogy egy per közepén van, a Rehabs UK azt jósolja, hogy nem ez lesz az utolsó. Valójában a Fortnite nem az első számú a függőséget okozó játékok között, a Minecraft és a World of Warcraft megelőzi.
3 hozzászólás

Tommy

1 éve, 4 hónapja és 10 napja

Az szép bakker. Mondjuk már az is valami hogy felismerik, hogy gáz van.

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 4 hónapja és 11 napja

Menj már baszki. röhögő smiley Kemény világ. röhögő smiley

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 4 hónapja és 11 napja

Na aaaaaz durvaaaa! meglepett smiley

válasz erre
Minecraft
4.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profiljaManiac profilja