Nintendo: Sem a Wii U, sem a 3DS nem teljesített a várakozásnak megfelelően

2013. január 30.
2.3161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Nintendo a mai napon előhozakodott az elmúlt üzleti negyedév pénzügyi jelentésével, amiből kiderült, hogy a cég egyelőre még mindig veszteséges, de ami ennél a várhatóan átmeneti állapotnál sokkal fontosabb, hogy sem a Wii U, sem a 3DS nem úgy teljesített, ahogyan azt előzetesen várták a japánok.

A Nintendo ugyanis már korábban bejelentette, hogy mintegy 5,5 millió Wii U-t szeretnének értékesíteni világszerte március 31-ig, a friss hírek szerint azonban egészen mostanáig még csak 3 millió konzol került a boltok polcaira, így a tavasz első havának végéig maximum 4 millió Wii U fogyhat el, méghozzá a legoptimistább számítások szerint.

Igencsak elszámolta magát a cég egyébiránt a Nintendo a 3DS és a DS esetében is, amelyekkel kapcsolatban szintén korrigáltak a várható eladásokon, a teljes üzleti évben ugyanis 17 milliót szerettek volna eladni az újgenerációs marokkonzolból, amit ezúttal 15 millióra módosítottak, míg a DS 2,5 milliós eladásait 2,3 millióra mérsékelték.

Szerencsére a szoftvereladások tekintetében a Nintendo továbbra sem panaszkodhat, a Wii U-ra ugyanis eleddig immáron 11,69 millió programot adtak el, amelyeknek nagy részét a Nintendo Land és a New Super Mario Bros. U tette ki, előbbi 2,33 millió, utóbbi pedig 2,01 millió példánnyal.

A Nintendo a jelentésben szóba hozta természetesen a Wii-t is, ami az elmúlt negyedévben további 3,53 millió példányban kelt el, a hozzá készült szoftverekből pedig 45,08 millió. Vajon ilyen sikeres lesz a jövőben a Wii U is?
5 hozzászólás

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Lehet,hogy nem fogy jól a wii u de nekem itthon már van egy és imádom a gépecskét!

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Túlárazott termékek ezért nem fogynak.

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Pedig nagyon jó gép, imádom.

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Gondolom azok fogytak ilyen jól amik a gép mellé voltak csomagolva!kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 15 napja

Jól lesüllyedt szegény cég...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások