Advertisement

Nintendo: Sem a Wii U, sem a 3DS nem teljesített a várakozásnak megfelelően

2013. január 30.
2.2701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Nintendo a mai napon előhozakodott az elmúlt üzleti negyedév pénzügyi jelentésével, amiből kiderült, hogy a cég egyelőre még mindig veszteséges, de ami ennél a várhatóan átmeneti állapotnál sokkal fontosabb, hogy sem a Wii U, sem a 3DS nem úgy teljesített, ahogyan azt előzetesen várták a japánok.
Advertisement

A Nintendo ugyanis már korábban bejelentette, hogy mintegy 5,5 millió Wii U-t szeretnének értékesíteni világszerte március 31-ig, a friss hírek szerint azonban egészen mostanáig még csak 3 millió konzol került a boltok polcaira, így a tavasz első havának végéig maximum 4 millió Wii U fogyhat el, méghozzá a legoptimistább számítások szerint.

Igencsak elszámolta magát a cég egyébiránt a Nintendo a 3DS és a DS esetében is, amelyekkel kapcsolatban szintén korrigáltak a várható eladásokon, a teljes üzleti évben ugyanis 17 milliót szerettek volna eladni az újgenerációs marokkonzolból, amit ezúttal 15 millióra módosítottak, míg a DS 2,5 milliós eladásait 2,3 millióra mérsékelték.

Szerencsére a szoftvereladások tekintetében a Nintendo továbbra sem panaszkodhat, a Wii U-ra ugyanis eleddig immáron 11,69 millió programot adtak el, amelyeknek nagy részét a Nintendo Land és a New Super Mario Bros. U tette ki, előbbi 2,33 millió, utóbbi pedig 2,01 millió példánnyal.

A Nintendo a jelentésben szóba hozta természetesen a Wii-t is, ami az elmúlt negyedévben további 3,53 millió példányban kelt el, a hozzá készült szoftverekből pedig 45,08 millió. Vajon ilyen sikeres lesz a jövőben a Wii U is?
Advertisement
5 hozzászólás

Vendég

11 éve, 10 napja

Lehet,hogy nem fogy jól a wii u de nekem itthon már van egy és imádom a gépecskét!

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 napja

Túlárazott termékek ezért nem fogynak.

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 napja

Pedig nagyon jó gép, imádom.

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 napja

Gondolom azok fogytak ilyen jól amik a gép mellé voltak csomagolva!

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 napja

Jól lesüllyedt szegény cég...

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

totyak profilja