Kevesebb, mint 300 fejlesztővel készült el az Elden Ring és az Armored Core VI

2023. július 26.
17.6091
Botyi profilja, adatai
Botyi
A FromSoftware hozta létre az Elden Ringet, a Dark Souls-sorozatot és a hamarosan megjelenő Armored Core VI: Fires of Rubicont, így azt gondolnánk, hogy ilyen címekkel a hátuk mögött a fejlesztőcsapat hatalmas méretű.

Valójában megdöbbentően kicsi a FromSoftware létszáma a többi, AAA címeken dolgozó fejlesztőkhöz képest, erről az Armored Core VI producere, Yasunori Ogura a PC Gamernek adott interjújában beszélt. Elmondta, a FromSoftware csak nagyjából 400 fejlesztőből áll, ebből 300-an a fejlesztőcsapatban dolgoznak.

Ahelyett, hogy különböző csapatokat alkalmaznának a különböző projektekhez, a fejlesztőket attól függően váltogatják, hogy hol van rájuk szükség, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy teljesen felcserélik a projekteket. Csúcsidőben 200-230 fejlesztő is dolgozhatott az Armored Core VI-on és ez az Elden Ring esetében is hasonló volt - magyaráza Ogura.

Ez alapján a FromSoftware hihetetlenül hatékony lehet, hogy ilyen kevés késéssel és ennyi finomítással tudja a feladatokat elvégezni. Ugyanakkor aggódhatunk a fejlesztőkért, tekintve, hogy a szűkös időbeosztás mekkora problémát jelent az iparágon belül - a FromSoftwarenél sokkal nagyobb stúdiók is szenvedtek már kemény munkakörülményektől.
4 hozzászólás

VaPe

4 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nem értek egyet az utolsó bekezdéssel. **** amit kiadnak a kezük közül. Pont.

válasz erre

Patrik94

4 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ssoem gondoltam volna hogy ilyen rohadt sokan dolgoznak egy játékon. Hogy a francba haladnak ennyire lassan akkor?

válasz erre

fighterlaci

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

Én azt hittem maximum 40-50 emebr melózik ezeken. Ezt tudva döbbenet hogy sokszor mekkora trágyadombot adnak ki a kezük közül.

válasz erre

Mordorer

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hát azért az így is baromi sok. Nem látszik meg a játékokon, hogy ennyien dolgoznak rajta, fos bugos mind.

válasz erre
Armored Core VI: Fires of Rubicon
22.100 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja